Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance verkeerskundig ontwerper (zzp)

Geplaatst 6 dec. 2022
Project ID: YIS 9125001
Plaats
Almere, Flevoland
Uren
36 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 2 jan. 2023
Einde: 30 jun. 2023
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 26 dec. 2022 13:00

Startdatum: 2-01-2023

Aantal uren week: 32

Inschaling: schaal 9/10

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst


Verkeerskundig Ontwerper

Veel steden zijn volgebouwd en zitten op slot. Maar Almere is een jonge gemeente waar nog van alles mogelijk is.

Je komt op de Afdeling Gebiedsontwikkeling te werken. Een afdeling waar zo’n 100 collega’s met diverse expertises in multidisciplinaire teams aan de ontwikkeling van nieuwe en bestaande gebieden werken. Van visievorming tot aan het bouw- en woonrijp maken van openbare ruimtes. Van aanbestedingen tot realisatie. We zijn van het begin tot het eind van de ontwikkeling betrokken. En geven zo de nieuwe stad vorm.

Om al die ontwikkelingen bereikbaar te houden, zijn we op zoek naar een verkeerskundig ontwerper die ons team kan versterken.

Wat ga je doen

Je werkt in een hecht team met 3 andere verkeerskundigen binnen de Afdeling Gebiedsontwikkeling. Het verkeerskundige team zorgt ervoor dat er niet alleen mooie gebieden en functies worden ontwikkeld, maar ook dat deze op een prettige, logische en veilige manier bereikbaar zijn.

Als verkeerskundig ontwerper werk je ook met andere disciplines samen in multidisciplinaire projectteams voor uiteenlopende projecten. Met het projectteam kom je tot ontwerpen, waarbij je creatief meedenkt en eventueel alternatieve oplossingen vindt, maar er tegelijkertijd voor zorgt dat het verkeerskundig klopt. Naast deelname aan projectteams en het maken van ontwerpen, geef je (gevraagd en ongevraagd) verkeerskundige adviezen voor diverse vraagstukken die binnen de gemeente spelen. Het werk kent dus een hoog praktisch gehalte.

De verkeerskundige ontwerpwerkzaamheden zijn breed, zeer divers en hebben onder andere betrekking op de volgende aspecten:

  • Verkeerskundige ontwerpen maken in diverse planontwikkelingen (zowel in uitleggebieden als bijvoorbeeld herstructurering en transformatie). Je ontwerpt de oplossingen en tekent ze zelf digitaal.

  • Zelfstandig of in teamverband aan grotere (integrale) ontwerpvraagstukken in de openbare ruimte werken. Je doet dit vanuit een mobiliteitsperspectief en hebt daarbij oog voor de technische en ruimtelijke (groen, water, inpassing) aspecten.

  • Met jouw ontwerpkennis adviseer je over de praktische uitvoering van (hoofd)infrastructuur, parkeervraagstukken, inrichtingsvraagstukken en verkeersveiligheid.

  • Ideeën en schetsen van collega’s omzetten in technisch kloppende ontwerpen.

  • Ontwerpen van collega’s en derden toetsen op verkeerskundige juistheid conform landelijke en gemeentelijke richtlijnen.

  • Meedenken in ontwerpoplossingen, deze optimaliseren of alternatieven bedenken.

  • Meedenken over inpassingsvraagstukken zoals infrareserveringen op lange termijn.

Wie ben jij

Je hebt een opleiding gevolgd (op minimaal MBO-niveau) in de richting civiele techniek met verkeerskundige ervaring. Verkeerstechnische ontwerpen maken is waar je warm voor loopt en je hebt daar ook al minimaal 5 jaar werkervaring in. Je hebt uiteraard aantoonbare kennis en ervaring van ontwerpsoftware (Microstation en Autoturn). Je kunt zelfstandig jouw ontwerpen uitwerken maar bent tegelijk een teamspeler, die met de verkeerskundigen van de afdeling Gebiedsontwikkeling op één lijn zit (zowel inhoudelijk als in de samenwerking).

In projectgroepen zoek je de verbinding op. Dit kan soms leiden tot het sluiten van compromissen. Je communiceert makkelijk, hebt een pragmatische instelling en bent omgevings-sensitief. Je bent enthousiast en gedreven, kunt scherp discussiëren over de verkeerstechnische aspecten en richtlijnen van ontwerpvraagstukken en tegelijkertijd zit je niet rigide vast in regeltjes maar kun je flexibel meedenken over praktische, haalbare oplossingen in het grotere geheel. Kennis van de Gemeente Almere is een pre. Gezien je rol en de mate van zelfstandig werken is HBO werk- en denkniveau vereist.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten