Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance unithoofd werkplein (zzp)

Geplaatst 24 nov. 2022
Project ID: YIS 9124362
Plaats
Capelle aan den IJssel, Zuid-Holland
Uren
36 uur/week
Periode
11 maanden, 4 weken
Start: 1 feb. 2023
Einde: 1 feb. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 29 nov. 2022 13:00

Start: 1-2-2023

Einddatum inzet: 1-2-2024


Gemeenten Capelle aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel en Zuidplas werken op het gebied van Sociale Zaken met elkaar samen in een Gemeenschappelijke Regeling: IJsselgemeenten. Voor Capelle en Krimpen doen we dat ook voor de ICT.

 

Hoe wij werken:

Burgers uit Capelle, Krimpen en Zuidplas kunnen terecht bij de afdeling Sociale Zaken als ze een uitkering willen aanvragen, werk zoeken of schulden hebben.

De afdeling Sociale Zaken bestaat uit 5 units: Werk(plein), Activering & Zorg (A&Z), Inkomen, Intake & Handhaving en Advies, Ondersteuning en Control (AOC).

Het Werkplein richt zich op bemiddeling naar werk en trajecten om de kans op werk te vergroten. Voor wie niet, of niet volledig, in staat is om te werken wordt een breed scala van mogelijkheden geboden, van activering en zorg tot een beschermde omgeving. Activering en Zorg ondersteunt en motiveert burgers die moeite hebben om zelfstandig deel te nemen aan de samenleving. Door uitkeringsgerechtigden, die een grote afstand tot de arbeidsmarkt hebben, zodanig te activeren dat ze op langere termijn zelfstandig in hun levensonderhoud kunnen voorzien. Burgers met schulden kunnen bij Activering en Zorg terecht voor Schuldhulpverlening. Inkomen zorgt dat bijstandsuitkeringen en bijzondere bijstand op tijd worden beoordeeld en betaald. Binnen Intake & Handhaving wordt fraude zo actief mogelijk opgespoord en onterecht verstrekte bedragen worden teruggevorderd. Bij AOC zijn de beleids- en juridische functies en de functies kwaliteit en control samengebracht.


Houd jij van een dynamische werkomgeving, ben jij een netwerker pur sang die gelooft in de kracht van publieke en private samenwerking en met oog voor resultaat? Dan ben jij de collega die wij zoeken!

 

 

Ons DNA

Onze kernwaarden zijn: klantgericht, professioneel, samenwerken. Wij zijn een club betrokken, hard werkende en bevlogen professionals waar een prettige en informele werksfeer heerst. Naast hard werken is er ook tijd voor ontspanning. Zo houden wij bijvoorbeeld jaarlijks een vitaliteitsdag, nemen wij deel aan de Meester in je werkweek en hebben wij jaarlijks een themafeest.

 

Jouw functie

De functie van unithoofd is veel omvattend. Al je verantwoordelijkheden benoemen in één functieprofiel is lastig. We noemen er een aantal om je een beeld te geven van de diversiteit van je werkzaamheden.

Als unithoofd geef je leiding aan een team van professionals (35 fte). Je bent verantwoordelijk voor de re-integratie en uitstroom naar werk, het bouwen en versterken van het werkgeversnetwerk, het invoeren van nieuwe werkwijzen en het bevorderen van de professionaliteit van de medewerkers.

Samen met het hoofd van de afdeling en de collega unithoofden vorm je het MT Sociale Zaken. 


Jouw profiel

Je hebt HBO-werk- en denkniveau.

Je hebt aantoonbare ervaring met het leidinggeven binnen het sociaal domein.

Je bent een netwerker pur sang, ondernemend, innovatief en communicatief vaardig.

Andere competenties die je goed in de vingers hebt zijn: mensgericht leidinggeven, besluitvaardigheid, resultaatgerichtheid, klantgericht, omgevingsbewust in een politiek-bestuurlijke omgeving en samenwerken.

 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten