Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance teammanager content en creatie (zzp)

Geplaatst 22 feb. 2023
Project ID: YIS 9129130
Plaats
Almere, Flevoland
Uren
36 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 3 mrt. 2023
Einde: 31 aug. 2023
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 2 mrt. 2023 13:00

Startdatum: z.s.m.

Duur: 6 maanden.

Aantal uren week: 32-36 uur

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst


Wij zoeken een teammanager Content en Creatie (team redactie) voor de gemeente Almere.

Heb je ervaring met gemeentelijke redacties en kom je het beste tot je recht in een dynamische overheidsomgeving waar veel speelt ?

Wil jij werken voor de gemeente Almere waarbij je jouw visie op redactie, creatie en nieuws combineert met een plan om deze tot uitvoering te brengen?

We zijn op zoek naar een enthousiaste, stevige teammanager Content, Creatie en Nieuwskamer voor 36 uur per week. Startdatum is zsm. In eerste instantie gaat het om een half jaar.

Een jonge stad met grote projecten is op zoek naar een ervaren teammanager van redacties die helpt deze ambities te verwezenlijken. Wil jij graag bijdragen aan een politiek/bestuurlijke organisatie in een groeiende stad? Hieronder laten we je zien wat je binnen onze organisatie te wachten staat.

Wat ga je doen?

Als teammanager bij de afdeling communicatie & KCC van de gemeente Almere ga je je proactief, kritisch, signalerend, verbindend en vooral coördinerend richten op de coördinatie van team Redactie & Creatie, de Nieuwskamer, de huisstijl en de projecten.

Je bent een sparringpartner voor het management, relevante externe partijen en andere communicatieadviseurs. Je adviseert gevraagd en ongevraagd (project)managers.

Wat zijn je mogelijkheden bij ons?

Als hoofdredacteur bij de gemeente Almere krijg je in deze nieuwe rol veel verantwoordelijkheden. Zo coördineer je de output van team Redactie & Creatie en de Nieuwskamer. Onderhoud je een effectieve relatie en samenwerking met teamleden Redactie & Creatie, Nieuwskamer en het management team en andere opdrachtgevers en ben je in staat op te treden als coördinator. Ook lever je een bijdrage aan de verschillende projecten binnen de afdeling. Je draagt bij aan het gesprek met de stad.

De vacature meer in detail

Als hoofdredacteur maak je elke dag weer een koppeling tussen verhalen, de kanalen waarmee wij onze doelgroepen bereiken, mee in gesprek zijn en in beweging brengen. Je maakt verbinding tussen onze opgaves en concrete verhalen/ uitingen.

En uiteindelijk voor het realiseren van impact bij de bewoners en de stad.

· Je gaat aan de slag met de verschillende teams; team Redactie en Creatie en team Nieuwskamer.

· Je implementeert en werkt verder aan de ontwikkelde strategie voor content: inclusief het voldoen van toegankelijkheid en het bewaken van de vernieuwde huisstijl.

· Je implementeert het ontwikkelde verbeterplan voor de Nieuwskamer

· Je volgt de ontwikkelingen van het communicatievak op de voet, hebt een antenne voor relevante actualiteit en vertaalt (denk aan Corona communicatie en Floriade communicatie)

· Je geeft dagelijks functioneel leiding aan de teams

· Je bent ook verantwoordelijk voor de contentplanning en planning van de teams.

· Je bent verantwoordelijk voor de monitoring van de online en offline mediaberichtgeving.

· Je coördineert vanuit communicatie diverse projecten en werkzaamheden.

Je rapporteert aan een van de teammanagers met Redactie & Creatie en Nieuwskamer in de portefeuille. En werkt intensief samen met redactieleden, contentmakers, vormgevers, redacteuren, analisten, onderzoeker, interne opdrachtgevers, externe bureaus, ICT afdeling, communicatieadviseurs en woordvoerders. Als hoofdredacteur ben je verantwoordelijk voor het inhoudelijke proces, de content die daaruit voorkomt en verspreid wordt over de kanalen. En voor de onderzoeken voor verbetering en de vervolgstappen te beleggen bij de betrokkenen.


Wat neem je mee?

· Je hebt HBO/ WO werk- en denkniveau (journalistiek, communicatie)

· Je hebt inzicht in bestuurlijke/politieke besluitvormingsprocessen

· Je hebt vanzelfsprekend kennis van het vakgebied Communicatie & Marketing

· Je hebt aantoonbare ervaring in print, online, audiovisueel en social media en weet die gecombineerd en slim in te zetten

· Stevige advies- en netwerkvaardigheden en heldere manier van communiceren

· Minimaal 5 jaar ervaring binnen een vergelijkbare functie als hoofdredacteur en ervaring met het gebruik van data

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten