Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance teammanager communicatie (zzp)

Geplaatst 18 mrt. 2022
Project ID: YIS 9111338
Plaats
Helmond
Uren
36 uur/week
Periode
5 maanden
Start: 4 apr. 2022
Einde: 31 aug. 2022
Tarief
Onbekend

Uren: 32-36u p/w

Startdatum: 1 april 2022

Einddatum: 31 augustus 2022 (kans op verlenging)

Tarief: schaal 12

 

Belangrijk dat jij ervaring hebt met verandertrajecten en bij voorkeur agile portfoliomanagement. 

 

Helmond is een stad in beweging waar een hands on mentaliteit heerst. Dat biedt ruimte aan creatieve en vernieuwende mensen. De gemeentelijke organisatie is volop bezig om invulling te geven aan een nieuwe manier van werken. Plannen worden gemaakt in interactie met inwoners, organisaties en groepen uit de samenleving. We focussen ons meer en meer op onze doelen en veel minder op regels en systemen.

 

Het communicatieteam staat aan de vooravond van een doorontwikkeling naar opgave gestuurd en integraal (samen)werken. Om meer impact op de maatschappelijke opgaven te maken vanuit communicatie en de juiste prioriteiten te stellen. Dit vraagt om een wendbaar communicatieteam dat inspeelt op wat er speelt in de stad en dit oppakt in flexibele teams rondom een opgave.

 

Als interim teammanager communicatie ben je een belangrijke spin in het web van gemeente, inwoners, bedrijven, maatschappelijke organisaties en andere samenwerkingspartners. 

Jij geeft coachend leiding aan een team van circa 20 ervaren communicatieprofessionals. Dit team bestaat uit (strategisch) communicatieadviseurs gericht op in- en externe communicatie, webteam, audio/videoproductie en vormgeving. Je verbindt daarbij de communicatieteams die werkzaam zijn bij meerdere afdelingen. 

 

Jij neemt mee: 

  • Jij krijgt er energie van om communicatie van toegevoegde waarde te laten zijn voor de stad en de interne organisatie. Een aantal kernwoorden hierbij: situationeel en coachend leidinggeven aan het team van professionals, aanjagen en begeleiden van veranderingen, verbinden en organisatiesensitiviteit.
  • Je hebt minimaal een WO/ HBO-opleiding afgerond en meerdere jaren ervaring als leidinggevende bij voorkeur bij een gemeente. 
  • Ervaring met verandermanagement en affiniteit met communicatie vinden we belangrijk.
  • Aantoonbare ervaring met opgavegericht werken en agile portfoliomanagement zijn een absolute pré. 
  • Evenals ervaring met positionerings- en branding vraagstukken. 
  • Verder heb jij een coachende, motiverende stijl richting de medewerkers en vervult de adviseursrol richting afdelingsmanager en directie.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten