Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance teammanager advies & ondersteuning (zzp)

Geplaatst 7 sep. 2022
Project ID: YIS 9120358
Plaats
Almere, Flevoland
Uren
28 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 3 okt. 2022
Einde: 31 mrt. 2023
Tarief
105 - 120 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 11 sep. 2022 14:00

Startdatum: 1 oktober 22

Duur: 6 maanden, kans op verlenging

Max all-in tarief: 120,- voor senior niveau)

Aantal uren week: 24-25 uur

 

De gemeente Almere groeit. Stadsreiniging bereidt zich op die groei voor, samen met 200 collega’s. Dat doen we onder andere door nieuwe manieren van inzamelen in te voeren, te investeren in participatie door inwoners en ons wagenpark aan te passen. 

We hebben een nieuw team gevormd, het Team Advies & Ondersteuning (A&O), dat een sleutelrol vervult bij deze veranderingen. Onze vijftien collega’s die de ondersteuning verzorgen van de primaire processen van Stadsreiniging, brengen in dit team al hun kennis en ervaring samen. 

De kernopdracht van het team A&O is:

·      Het ondersteunen van de gehele afdeling Stadsreiniging op kwaliteitsborging, direct gekoppeld aan het primaire proces, zowel direct als in regie van richting de centrale PIOFACH-diensten.

·      Ondersteunen bij het ontwikkelen van een slimme manier van afval inzamelen en naar een duurzame bestemming brengen.

Samen met de medewerkers in het team ga je vormgeven aan de opgaves van het team. Als teammanager ben jij verantwoordelijk voor het verder vormgeven van het team A&O en het optimaliseren van de ondersteunende dienstverlening. Daarmee draag je bij aan het realiseren van onze missie:

 

Een schoon en duurzaam Almere dat doe je samen.

Jij coacht en begeleid jij het team in de nieuwe manier van werken. Je weet mensen mee te nemen in deze andere manier van werken. De opdracht van het team vraagt dat we nog meer en beter samenwerken, we verantwoordelijkheid nemen voor de ontwikkeling van het team en Stadsreiniging en ons zakelijker opstellen. Dit doe je door commitment en de betrokkenheid te vergroten en de juiste competenties binnen het team te ontwikkelen. Daarin is het belangrijk dat de werkprocessen worden verankerd en je met de medewerkers tot duidelijke afspraken komt. 

Als teammanager ben je vanzelfsprekend ook verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding aan het team en eerste aanspreekpunt voor medewerkers. Als lid van het managementteam van vijf mensen denk je mee over de koers van de organisatie, versterk je de verbinding met andere teams en benut je de brede ervaring van de andere managementteamleden. Je legt verantwoording af aan de afdelingsmanager.

 

Onze missie: een schoon en duurzaam Almere dat doe je samen.

Het kán: een stad waar we efficiënt en slim met afval omgaan en waar we samen zorgen dat de stad schoon is en vooral ook schoon blijft. Dat doen we als Stadsreiniging niet alleen, maar daar hebben wij iedereen bij nodig: bewoners, bedrijven, organisaties en vrijwilligers.

Bij alles wat we doen, staan we stil hoe we de aarde zo min mogelijk belasten. Dat gaat veel verder dan het schoon houden van Almere. We helpen inwoners bij het goed scheiden van hun afval. De grondstoffen uit ons afval, bieden namelijk ongekende kansen. We benutten onze rol als afvalinzamelaar om een koploper te zijn in het verminderen van het restafval en de grondstoffen circulair in te zetten. Door steeds meer afval te verwerken tot grondstof voor nieuwe producten. Via bijvoorbeeld het Upcycle centrum helpen wij innovatieve ondernemers om van de Almeerse grondstoffen nieuwe producten te maken en met ons educatieprogramma laten wij dit zien aan de stad en scholen. Door het bouwen van een plastic fabriek samen met Save Plastics krijgt het Almeerse plastic een tweede leven. Stadsreiniging is een sleutelspeler in de circulariteitsgedachte van de gemeente Almere, motor voor de circulaire economie en voor een duurzame samenleving. 

 

 

Wat breng je verder mee?

·      Je hebt ervaring met het opzetten van bedrijfsbureautaken en het optimaliseren van bedrijfsprocessen.

·      Je bent een ervaren (interim)manager en sterk in verandermanagement.

·      Ervaring met veranderopgaven

·      Ervaring als leidinggevende

·      Je bent proactief en neemt eigenaarschap

Je bent zakelijk en gewend om te sturen op proces en resultaat, en weet daarbij een goede balans te vinden tussen mensgerichte en strakke resultaatgerichte aansturing. Je handelt strategisch en weloverwogen, straalt rust uit en bent in staat om situationeel leiding te geven, te inspireren en bij te dragen aan de ontwikkeling van medewerkers. 

Je kunt je eigen lijn aanhouden in een omgeving met een flinke uitdaging. Je hebt zachte lef en bent oprecht verbindend en ontwikkelgericht. Jij krijgt mensen mee en zaken voor elkaar, zowel op basis van expertise als vanwege je hoge gunfactor en daadkracht. Je bent toegankelijk, open en mensgericht.

 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten