Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance Teamleider Gebiedsontwikkeling Haalbaarheid (ZZP)

Geplaatst 7 dec. 2021
Project ID: YIS 9105839
Plaats
Barendrecht
Uren
36 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 1 feb. 2022
Einde: 31 jul. 2022
Tarief
Onbekend

Sollicitatie deadline: 13-12 12:00

 

De BAR-organisatie werkt voor de gemeenten Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk. Drie zelfstandige gemeenten, één moderne uitvoeringsorganisatie. Werken in een groot gebied met veel bedrijvigheid, 119.000 inwoners en drie gemeentebesturen: uniek en uitdagend!

 

Het cluster Ruimtelijke Ontwikkeling werkt met ruim 80 personen iedere dag aan het mogelijk maken van ruimtelijke ontwikkelingen. Samen vormt het cluster een ruimtelijke keten dat bestaat uit 5 teams; team ruimtelijke ordening, team gebiedsontwikkeling & haalbaarheid, team ontwerp ruimtelijke kwaliteit, team omgevingsvergunningen en team wabo toezicht & juridische handhaving.

 

Voor het team gebiedsontwikkeling & haalbaarheid zoeken wij per direct een

 

   Teamleider

     24 - 36 uur per week

 

Wat ga je doen?

Als teamleider werk je samen met een team enthousiaste en competente projectleiders, planeconomen en juristen. Hun dagelijks werk is het daadwerkelijk zichtbaar maken van de plannen en het beleid dat binnen en buiten het cluster wordt ontwikkeld. Denk daarbij aan het ontwikkelen van betaalbare woningbouw. Jouw team brengt verandering teweeg. Jouw teamleden staan midden in de praktijk en laten niet los tot ze een mooi resultaat op kunnen leveren. En dat gaat niet altijd vanzelf. Jij ondersteunt ze, coacht ze en strijkt de hobbels glad zodat zij optimaal kunnen presteren. Je wijst ze de weg, maar laat ze tegelijkertijd vrij om minder gebaande paden te ontdekken als dat goed is voor het project waar ze aan werken. Tot slot ben jij de persoon waar ze altijd op terug kunnen vallen. Zowel inhoudelijk, procesmatig en ook bij persoonlijke aangelegenheden.

Daarnaast heb je een belangrijke rol in de sturing op de inhoudelijke kwaliteit, projectmanagement en opdrachtgeven- en nemen. De teamleden werken samen met een scala aan andere clusters en teams, soms aan politiek gevoelige dossiers in nauw contact met de bestuurlijk opdrachtgevers. Dat zorgt voor een grote dynamiek en afwisseling. Jij weet een ‘thuishonk’ voor hen te creëren en faciliteert daarbij onder andere in kennisontwikkeling en –uitwisseling. Kortom, je staat voor je team.

 

Jouw belangrijkste taken:

 

·        Je bent het eerste aanspreekpunt voor de medewerkers van het team en toont hierbij situationeel leiderschap.

·        Je stuurt op het teamresultaat en individuele talenten, jij bent er om de kwaliteiten van elk teamlid in samenhang met elkaar te optimaliseren.

·        Je prioriteert en stemt samen met de medewerkers de werkzaamheden af.

·        Je bent verantwoordelijk voor alle personeelstaken (beloning, ziekte, het goede gesprek etc.), dit doe je in overleg met jouw manager.

·        Je bent meewerkend voorman in het eigen vakgebied.

·        Samen met je 4 collega teamleiders en de manager van je cluster vertaal je visie en beleid naar concrete doelen en resultaten. Je stelt een teamplan op en implementeert deze. Je zorgt ervoor dat de uitvoering hiervan binnen de vastgestelde context van wet- en regelgeving en/of vastgestelde kaders en beleid passen. Vanuit je ervaring en je helicopterview houd je continu in de gaten of jouw team de juiste gewenst output levert en stuur je waar nodig bij.

·        Je overlegt met de manager over de opgaven en de actuele inhoudelijke onderwerpen binnen het team.

·        De manager heeft aan jou een inhoudelijke sparringpartner: je vervult een belangrijke ondersteunende rol en je sluit regelmatig aan bij overleggen, zoals bij overleg tussen portefeuillehouder en manager.

 

Wat verwachten we van je?

Je beschikt over de volgende talenten:

·        Coachen: Je haalt energie uit het coachen van je medewerkers. Je hebt oog voor de starters in het team en ziet het als uitdaging om hen de kneepjes van het vak te leren. De meer ervaren teamleden daag je uit om het beste uit zichzelf te halen en de meer complexe projecten zelfstandig te trekken. Je coacht je teamleden in hun persoonlijk en vakinhoudelijke ontwikkeling.

·        Resultaatgerichtheid: je formuleert heldere doelstellingen en resultaten en je bent er op gericht deze te behalen. Daarbij vertaal je de visie/strategie in tactische doelen en resultaten. Je stelt meetbare (tactische) doelen, geeft de grote lijnen aan en monitort de invulling binnen het team. In complexe situaties hou je de strategische doelen in het oog.

·        Visie: Je bent in staat afstand te nemen van de dagelijkse praktijk en een visie te ontwikkelen voor de lange termijn. Naast je eigen visie heb je oog voor de externe trends en ontwikkelingen en ben je in staat deze om te zetten naar doelen en concrete plannen.

·        Politieke sensitiviteit: je kan je goed verplaatsen in het politieke speelveld, de complexe belangen onderkennen waar stakeholders mee geconformeerd worden en de politieke haalbaarheid van voorstellen kunnen inschatten. 

 

Praktisch

Reden inhuur? Capaciteit. 

Startdatum (gewenst)? Z.s.m. 

Startdatum (uiterlijk)? 1 februari 2022. 

Duur? 6 maanden.

Optie tot verlenging? Ja, afhankelijk van vaste invulling. 

Min/max aantal uur per week? Minimaal 24, maximaal 36 uur per week. 

Vaste werkdagen gewenst / vereist? Maandag vereist, rest flexibel. 

Mogelijkheid tot thuiswerken? Ja, momenteel alles vanuit huis.

 

Tariefstelling

Schaal CAR UWO? 12. 

Richtlijn uurtarief? Open.

 

Vacature

Must haves (knockouts)?

·        Leidinggevende ervaring;

·        Kennis van gebiedsontwikkeling en haalbaarheid;

·        Ervaring met analyse op vormgeving van teams; capaciteitsplaatje kunnen maken.

·        Plug & play.

 

Wanneer is inhurend manager tevreden aan het einde van de interim-opdracht?

·        Functionerings- en beoordelingscyclus is goed doorlopen;

·        Overzicht van politiek gevoelige dossiers versus personeelsbezetting;

·        Advies teaminrichting.

 

Overig?

Team Gebiedsontwikkeling Haalbaarheid bestaat uit 25 projectleiders.

 

Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten