Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance Strategisch Communicatieadviseur Duurzaam & Leefbaar (ZZP)

Geplaatst 25 jul. 2022
Project ID: YIS 9118541
Plaats
Helmond, Noord-Brabant
Uren
36 uur/week
Periode
4 maanden
Start: 15 aug. 2022
Einde: 31 dec. 2022
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 9 aug. 2022 12:00

Omvang: 32-36u p/w

Duur: z.s.m. tm 31-12-2022

Tarief: conform schaal 11 cao gemeenten

Hybride werken: enigzins bespreekbaar maar om collega's en Helmondse te leren kennen + betrokken te raken en blijven, is flexibiliteit en fysieke aanwezigheid in Helmond belangrijk

 

Vertaal je graag beleids- en organisatiedoelen naar een integrale en impactvolle communicatie aanpak? Als Strategisch Communicatieadviseur werk je samen met collega’s aan een sterk groeiend, innovatief en vitaal Helmond. Een stad van makers met lef. Team communicatie werkt volgens de APM-werkwijze oftewel opgavegericht in agile teams rondom de hoofdopgaven voor Helmond. Wil je werken in een dynamische organisatie die zich continu ontwikkelt en boordevol ambitie zit? Ga dan met ons het gesprek aan!

De uitdaging
Als Strategisch communicatieadviseur ben je een belangrijke adviseur en sparringpartner van interne opdrachtgevers: programmamanagers, afdelingsmanagers, beleidsadviseurs, directieleden en projectleiders. In deze rol ben je bij veel majeure projecten betrokken in een organisatie die volop in beweging is. 

Je bouwt samen met de andere strategische adviseurs aan een integrale werkwijze en leidt één van de agile portfolio teams. In deze inspirerende manier van samenwerken houd je koers op de centrale ambities voor de stad. Je weet haarscherp de (hoofd)opgaven voor de organisatie en stad te vertalen naar communicatieopgaven. Je legt verbindingen, geeft proactief advies en signaleert kansen en risico’s. Je schakelt tijdig met bestuursadviseurs en collega’s in de regio. Je helpt de organisatie vooruit door effectieve methodieken in te zetten, waaronder factor C. Je bent alert op ontwikkelingen in de samenleving en je vakgebied en verwerkt die in je adviezen. 

Met al je kennis en ervaring ben je een stevige gesprekspartner. Je kunt de juiste prioriteiten stellen en het overzicht houden. Samen met het team vertaal je plannen naar concrete acties. Immers, succesvolle communicatie is zowel denken als doen.
 

De ideale communicatieadviseur volgens een collega:
“Je draagt bij aan een communicatieve organisatie. Vanuit je expertise en inzicht in het krachtenveld denk en help je mee bij een effectieve inzet van communicatie. Je bent in staat om de grote lijnen te bewaken en vraagstukken van verschillende kanten te bekijken. Je vraagt door, weet tot de kern te komen en ziet de samenhang tussen ambitieakkoord, de strategische agenda en de diverse opgaven. Daarnaast breng je lijn aan in de communicatieactiviteiten, zodat we ons als een herkenbare en betrouwbare partner presenteren in de samenleving. Je bent nieuwsgierig en met jouw sociale vaardigheden weet je collega’s mee te nemen. Je vind het leuk om mee te bouwen aan de veranderingen, stap voor stap. In het complexe werkveld houd je je hoofd koel en je hart warm.”

Wat breng je mee?
Je beschikt over aantoonbaar academisch werk- en denkniveau en minimaal vijf jaar werkervaring met overheidscommunicatie. Je brengt inhoudelijke expertise mee en weet opdrachtgevers en medewerkers op coachende en inspirerende manier mee te nemen in communicatie. Je hebt oog voor de bestuurlijke verhoudingen, respect voor alle functies en verantwoordelijkheden. 

Werken voor de gemeente zie je als een uitdaging waar je graag de schouders onder zet. Je werkt met passie aan veel verschillende opgaven om zo een waardevolle bijdrage te leveren aan de maatschappij. 
 

We zijn specifiek op zoek naar een Strategisch Communicatieadviseur voor de cirkel Duurzaam & Leefbaar. Voor dit thema is onderstaande het uitgangspunt:

Wetende dat we Helmond duurzaam en leefbaar willen houden ook voor de toekomstige generaties, willen wij (als gemeente) en daarmee als communicatiediscipline inwoners en andere inspireren en tot actie aanzetten, zodat bewoners, organisaties en ondernemers zelf en/of met elkaar in actie komen. Met aandacht voor mensen die moeilijker kunnen meekomen en meedoen.

 

Over gemeente Helmond


Werken bij de gemeente Helmond betekent werken bij een organisatie die zich continu ontwikkelt en boordevol ambitie zit. Dat moet ook, want, ook al zijn in gemeente Helmond mooie dingen bereikt, de samenleving verandert. Helmond is een stad in beweging. Natuurlijk heeft de gemeente nog steeds veel te maken met regelgeving die moet worden gehandhaafd, maar in veel gevallen is er ruimte om samen met anderen tot oplossingen te komen. Het standaard antwoord is niet ‘Nee, mits’, maar ‘Ja, tenzij’.

Er wordt met trots gewerkt vanuit verbinding, vertrouwen en waardering. Een integrale benadering met vernieuwende en innovatieve ideeën.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten