Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance senior juridisch adviseur (zzp)

Geplaatst 20 apr. 2022
Project ID: YIS000764
Plaats
Lelystad
Uren
30 uur/week
Periode
3 maanden
Start: 16 mei 2022
Einde: 31 aug. 2022
Tarief
80 - 93 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 9 mei 2022 10:00

Startdatum:  16 mei 2022

Duur opdracht:  t/m 31 augustus 2022

Aantal uren week: 28-32

Inschaling:  11 (cao gemeenten)

Sollicitatiegesprekken:  gepland voor maandagmiddag 9 mei tussen 14.00 – 17.00 uur (fysieke gesprekken)

 

Ben jij…

Een enthousiaste senior jurist die met een scherp oog oplossingen vindt binnen de (juridische) mogelijkheden?

 

Het team Juridische Zaken

Het team Juridische Zaken maakt onderdeel uit van het domein Bedrijfsvoering en Strategie en bestaat uit diverse clusters op het gebied van advies, bezwaar en beroep en inkoop. Het team heeft een sterk verantwoordelijkheidsgevoel voor het maatschappelijke belang en de organisatie. Er heerst een open en professionele cultuur waar veel ruimte is om elkaar te ontmoeten en te leren kennen. Het team fungeert als een juridisch expertisecentrum, waarbinnen veel kennis en ervaring aanwezig is. Binnen het team ben je actief in het cluster dat zich bezighoudt met algemeen juridische advisering.

 

Wat ga je doen….

Je gaat als senior juridisch adviseur werken binnen het cluster juridisch advies. Het cluster juridisch advies is verantwoordelijk voor de algemene juridische advisering aan de organisatie. De senior jurist is een generalist en adviseert de organisatie vooral bij grote, complexe en/of politiek gevoelige dossiers, rekening houdend met strategische en bestuurlijke belangen. Maar ook kan er worden gevraagd om gemeentelijke regelgeving met een juridisch oog te beoordelen of mee te lezen bij een voorgesteld besluit aan het college over uiteenlopende kwesties. Ongeacht de adviesvraag wordt een gedegen juridisch, maar vooral ook praktisch uitvoerbaar advies verwacht.

 

De advisering door het cluster advies heeft betrekking op diverse rechtsgebieden (zowel publiek-, privaat- en Europeesrechtelijk). Binnen het cluster advies wordt niet gewerkt met accounthouderschap. Het is dan ook van belang dat je gedegen algemene kennis hebt van de verschillende rechtsgebieden, dat je snel kan schakelen tussen de diverse regelgevingen en – binnen de juridische context- praktisch adviseert.

 

In de rol van senior jurist heb je zelfstandig dossiers in behandeling, maar neem je in hoofdlijnen je collega senior jurist mee met het oog op de continuïteit van de werkzaamheden bij vervanging. Je werkt volledig transparant samen met de andere clusterleden. Daarnaast fungeer je als sparringpartner voor je directe collega’s alsook voor collega’s binnen andere onderdelen van de organisatie.

 

Bij de uitvoering van de werkzaamheden wordt van je verwacht dat je het grotere plaatje in ogenschouw houdt (helicopterview) en strategisch meedenkt. Je klant kan iedereen binnen de organisatie zijn, echter bij de grote projecten is dat veelal de projectmanager en (senior) beleidsadviseur. De advisering kan zien op projecten die de gemeente zelf dan wel in gezamenlijkheid met andere (decentrale) overheden uitvoert, waarbij jij het belang van de gemeente Lelystad behartigt.

 

Jij neemt mee: 

-     Afgeronde WO opleiding Rechten;

-     Minimaal 3 jaar relevante werkervaring in een soortgelijke senior functie binnen de overheid of indien de werkervaring niet opgedaan is binnen de overheid is kennis en ervaring met het werken met een gemeentelijke organisatie vereist;

-     Gedegen kennis van en ervaring met de Gemeentewet, algemeen publiekrecht, met name de Algemene wet bestuursrecht (o.a. verordeningen, nadere regels, beleidsregels en mandaatregelingen),

-     Kennis van en ervaring met privaat- en publiekrechtelijk rechtspersonenrecht (o.a. BW en Wgr);

-     Kennis van en ervaring met het privaatrecht, met name verbintenissenrecht;

-     Kennis van en ervaring met Europees recht, waaronder het aanbestedingsrecht, de Wet markt en Overheid en Staatssteun;

-     Kennis van en ervaring met civielrechtelijk bouwrecht is een pré.

 

Kerncompetenties:

-     Analytisch sterk

-     Communicatief vaardig

-     Stressbestendig

-     Pro-actief

-     Collegiaal

-     Oplossingsgericht

-     Flexibel

-     Dienstverlenend

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten