Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance senior communicatieadviseur (zzp)

Geplaatst 4 apr. 2022
Project ID: YIS 9112357
Plaats
Helmond
Uren
36 uur/week
Periode
5 maanden
Start: 18 apr. 2022
Einde: 30 sep. 2022
Tarief
Onbekend

Omvang: 36u p/w

Duur: z.s.m. tm in ieder geval 30/9/2022

Tarief: conform schaal 10 cao gemeenten

Hybride werken mogelijk maximaal 50/50

 

Over gemeente Helmond 
 Werken bij de gemeente Helmond betekent werken bij een organisatie die zich continu ontwikkelt en  boordevol ambitie zit. Dat moet ook, want, ook al zijn in gemeente Helmond mooie dingen bereikt, de samenleving verandert. Helmond is een stad in beweging. Natuurlijk heeft de gemeente nog steeds veel te  maken met regelgeving die moet worden gehandhaafd, maar in veel gevallen is er ruimte om samen met  anderen tot oplossingen te komen. Het standaard antwoord is niet ‘Nee, mits’, maar ‘Ja, tenzij’.  
         
 Er wordt met trots gewerkt vanuit verbinding, vertrouwen en waardering. Een integrale benadering met  vernieuwende en innovatieve ideeën. 
         
 Als communicatieadviseur zorg jij samen met collega’s voor een optimale dienstverlening voor iedereen die woont en werkt in Helmond. Je hebt je voelsprieten in de stad en de organisatie. Samen met collega’s integraal bedenken, opzetten en uitvoeren van hoogwaardige (interne en externe) communicatieactiviteiten rondom diverse projecten binnen gemeente Helmond. Je signaleert relevante ontwikkelingen binnen en buiten de gemeentelijke organisatie. Je bent in staat om te kijken wat er aan de hand is, wat is de vraag achter de vraag? 
Je weet een proactieve houding te combineren met een hands on mentaliteit. 

Als adviseur heb je zelf een bijdrage aan de inzet en rol in de regionale communicatiepool van de Veiligheidsregio.  
         
Je bent een stevige gesprekspartner en weet ook collega’s te coachen over de communicatieve kant van beleid. 
Je bent betrokken bij diverse projecten en beleid: Factor C, omgevingsanalyse, participatie en 
omgevingsmanagement en bestuurlijke doelen. Je bent een verbinder van opgaves en vraagstukken. Vanuit strategie ga je zelf aan de slag met de middelen. Je bent zowel adviserend als meewerkend bezig. Je voelt daarin aan wat nodig is, de ene keer volle bak ondersteunen, de andere keer op afstand meekijken, zowel denken als doen!  
         
        De ideale communicatieadviseur volgens een collega:  
        “Je bent goed in schrijven van teksten voor allerlei doelgroepen voor zowel offline als online middelen. Met jouw ervaring weet je de boodschap over te brengen aan de inwoners. Je bent strategisch en analytisch sterk. 
        Je bent een team worker en hebt oog voor anderen. Daarnaast hou je ervan om met je collega’s te sparren om er samen voor te zorgen dat de communicatie, en daarmee ook de dienstverlening, naar de Helmondse inwoners naar een hoger niveau wordt getild. Je bent prettig in de omgang, weet goed te luisteren en sparren.  
         
 Je hebt HBO werk- en denkniveau en een aantal jaren werkervaring met (overheids)communicatie. 

Je neemt  inhoudelijke expertise mee en je weet (project)leiders en medewerkers op coachende manier mee te nemen in communicatie. 

Je hebt oog voor de bestuurlijke verhoudingen, respect voor alle functies en verantwoordelijkheden. Werken voor de gemeente zie je als een uitdaging. Vanwege de veelheid aan opgaves, maar ook omdat je het mooi vindt een bijdrage te leveren aan de maatschappij. 

En tot slot: Helmond doet je hart sneller kloppen. Wij zijn de stad van de Makers van de Toekomst. En zeg nou zelf, met bovenstaand profiel. Wie wil daar nou niet voor werken?”  
                           
 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten