Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance Regionaal Projectleider WABZ (ZZP)

Geplaatst 26 nov. 2021
Project ID: YIS 9105303
Plaats
Dordrecht
Uren
16 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 3 jan. 2022
Einde: 3 jul. 2022
Tarief
75 - 90 €/uur

Sollicitatie deadline: 3-12 12:00

Duur: 6 maanden met optie op verlenging

Uren per week: 16,00

Startdatum inzet: 3-1-2022

 

De Sociale Dienst Drechtsteden, UWV en Yulius zijn op zoek naar een regionaal projectleider voor de regio Drechtsteden (16 uur, 6 maanden met zicht op verlenging, startdatum zo snel mogelijk). Als regionaal projectleider zet je je in voor de opschaling van de regionale aanpak Werk Als Beste Zorg.

 

Wat ga je doen?

Als Beste Zorg is een initiatief dat sinds 2017 in de Drechtsteden bestaat. Via Werk Als Beste Zorg worden klanten met een onderkende psychische of psychiatrische aandoening begeleid naar duurzaam werk. Werk Als Beste Zorg gaat uit van de waarde van werk voor ons welzijn en streeft naar een inclusieve arbeidsmarkt en de-stigmatisering van psychische kwetsbaarheid. 

 

Op dit moment heeft Werk Als Beste Zorg nog steeds de status van een pilot project. De ambitie is om hier structurele dienstverlening van te maken. Borging van de samenwerking tussen de betrokken partijen in de vorm van afspraken is hierbij een belangrijke taak. Ook willen we het bereik, zowel qua doelgroepen als het uitbreiden van het partner netwerk, van Werk Als Beste Zorg vergroten. In oktober 2021 hebben de UWV, Yulius en de Sociale Dienst Drechtsteden zich bestuurlijk gecommitteerd aan een Plan van Aanpak voor de verdere borging, professionalisering en opschaling van Werk Als Beste Zorg. Hiermee sluiten zij aan bij de landelijke opschaling Hoofdzaak Werk (zie: https://sterkdoorwerk.nl/hoofdzaakwerk/). Door middel van deelname aan de landelijke opschaling wil de regio verder ontwikkelen, met het uiteindelijke doel de mogelijkheden op de arbeidsmarkt voor mensen met een onderkende psychische of psychiatrische aandoening optimaal te benutten.

 

Als regionaal projectleider ben je de drijvende kracht achter de opschaling van Werk Als Beste Zorg in de Drechtsteden. Je werkt samen met Yulius, UWV en de Sociale Dienst Drechtsteden om deze opschaling tot uitvoering te brengen. In gesprek met diverse partners vertaal je het Plan van Aanpak naar een praktische planning en op te leveren producten/ resultaten. Op onderdelen ben jij zelf aan zet; daarnaast  stuur en faciliteer je anderen, waar zij aan de lat staan. Je zorgt dat we tempo maken en resultaten behalen; bent een spin in het web tussen de partijen, verbindt alle ontwikkelingen met elkaar en legt hierover verantwoording af aan je opdrachtgever en de stuurgroep.

 

Taken en verantwoordelijkheden

Als Regionaal Projectleider heb je in ieder geval de volgende taken en verantwoordelijkheden:

 

· De eerste periode richt jij je op het maken van een planning voor het reeds opgeleverde plan van aanpak voor deze opschaling. Daarnaast ga je aan de slag met het opzetten van een praktische project- en overlegstructuur.

· Coördineren van de versterking en borging van de samenwerking tussen betrokken partijen waaronder werkgevers, GGZ, UWV, sociale dienst, ervaringsdeskundigen en zorgverzekeraars. In overleg bedenken welke acties hiervoor nodig zijn en deze uitzetten;

· De Sociale Dienst Drechtsteden richt zich op het beter verbinden van Werk Als Beste Zorg met de overige dienstverlening. Deze actie wordt door interne medewerkers opgepakt. Echter volg je de ontwikkelingen en adviseer je de Sociale Dienst vanuit jouw kennis en expertise waar nodig.

· Zorgen dat meer samenwerkingspartners zich aansluiten, zoals GGZ-instellingen die nu nog niet aangesloten zijn;

· Vastleggen van de samenwerking in een samenwerkingsconvenant/overeenkomst;

· Fungeren als aanspreekpunt voor de partijen in de regio;

· Fungeren als schakelpunt naar de landelijke projectleider;

· Kennis ophalen uit de diverse landelijke overleggen die worden georganiseerd door het landelijk convenant Sterk door Werk, en vertaling van deze kennis naar de regio Drechtsteden;

· Deelname aan landelijke intervisie-momenten voor regionale projectleiders;

· Bijdragen aan landelijke monitoring van landelijke opschaling Hoofdzaak Werk;

· Organiseren van regionale bijeenkomsten met diverse stakeholders. Afhankelijk van de bijeenkomst zoek je hierin samenwerking met landelijke stakeholders;

· Monitoren van de regionale voortgang en resultaten. Uitdragen van successen en oppakken van verbeterpunten. Hierin werk je nauw samen met de landelijke projectleider én de regionale stakeholders.

 

Wij vragen

·  Hbo+/wo werk- en denkniveau;

·  Jij bent een sterke verbinder en weet verbinding tot stand te brengen tussen GGZ, UWV, gemeenten,  psychisch kwetsbaren, werkgevers, zorgverzekeraars en andere betrokken organisaties;

·  Jij hebt implementatiekracht;

·  Je spreekt de taal van de verschillende  stakeholders in de regio en weet deze door te vertalen, tegelijkertijd kan je 'over' de individuele belangen van organisaties heen kijken en sturen op een gevoel van gezamenlijke verantwoordelijkheid;

·  Je hebt inzicht in en ervaring met bestuurlijke processen en bent in staat om complexe processen te doorzien, te sturen en te verbeteren;

·  Je weet waar je zelf moet opleveren en waar je collega's uit de regio in positie moet brengen;

·  Je weet goed gebruik te maken van wat er al is in de regio;

·  Je hebt affiniteit met de doelgroep en voelt je verbonden met de ambitie om psychisch kwetsbaren naar werk  te leiden.

 

Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten