Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance Regionaal projectleider Geweld hoort nergens thuis (ZZP)

Geplaatst 13 dec. 2021
Project ID: YIS 9105911
Plaats
Helmond
Uren
36 uur/week
Periode
1 jaar
Start: 1 jan. 2022
Einde: 31 dec. 2022
Tarief
Onbekend

Sollicitatie deadline: 16-12-2021 9:00

Tarief: schaal 10 CAO gemeenten

 

Als projectleider ben je verantwoordelijk voor de regionale uitvoering van het Landelijk Programma ‘Geweld hoort nergens thuis’. Je werkt daarbij nauw samen met de ambtenaren van de gemeenten in Zuidoost-Brabant en de samenwerkingspartners in de brede keten van zorg, veiligheid en justitie. Je ondersteunt het ambtelijke en bestuurlijke netwerk en de samenwerkingsverbanden in en tussen de zorg-, veiligheids- en justitieketen rond dit thema. Binnen de aanpak identificeer je knelpunten en draag je oplossingen en verbeteringen aan. Je monitort de voortgang van de aanpak in de regio en informeert het landelijk programmateam ‘Geweld hoort nergens thuis’ over de voortgang. Daarnaast draag je bij aan het gezamenlijk leren en ontwikkelen, zowel in de regio als regio-overstijgend. 

 

Wat ga je doen?

Als Regionale Projectleider aanpak kindermishandeling en huiselijk geweld heb je onder andere met de volgende thema’s te maken: 

 

• Het vertalen van de inhoudelijke ambities uit het actieprogramma ‘Geweld hoort nergens thuis’ (en de regiovisie) naar de regio in een projectmatige aanpak (inclusief geïdentificeerde knelpunten, mogelijke oplossingsrichtingen en gewenste verbeteringen binnen de eigen regio). Deze presenteer je aan de opdrachtgever en aan de beleidsadviseurs van Helmond en Eindhoven.

 

• Daarnaast ben jij de aanjager voor de uitvoering van deze projectmatige aanpak. Je ondersteunt het bestuurlijk en inhoudelijk netwerk waarin de randvoorwaarden voor een effectieve aanpak van huiselijk geweld en kindermishandeling gecreëerd worden. Je monitort de voortgang, informeert over mogelijke knelpunten, intervenieert wanneer onvoldoende voortgang wordt geboekt. 

 

• Je levert een bijdrage aan het gezamenlijk leren en ontwikkelen en terugleggen naar het programmateam. Je stimuleert vernieuwing door partners buiten de eigen kaders te laten denken en te doen wat nodig is. Je overziet de bijdragen van de afzonderlijke organisaties op de doelgroep. 

 

• Uiteindelijk ben je verantwoordelijk voor het duurzaam borgen van de initiatieven die vanuit de projectmatige aanpak worden ontplooid.

 

Je uitvalsbasis is het stadskantoor in Helmond. Je legt verantwoording af aan de managers van het Sociaal Domein; er is sprake van duale aansturing vanuit de gemeenten Helmond en Eindhoven.

 

Jij bent de ideale kandidaat als jij beschikt over….

• Een HBO werk- en denkniveau met kennis van en affiniteit met huiselijk geweld inclusief kindermishandeling en ouderenmishandeling. Verder ben je bekend met de zorg-, veiligheids- en justitieketen.

• Aantoonbare ervaring met realiseren van maatschappelijke impact  

• Het vermogen om kritisch te reflecteren op handelen en je neemt daarbij je verantwoordelijkheid. • De nodige lef en durft je kwetsbaar op te stellen. 

 

Passen wij bij jou….?

Hoewel je door gemeente Helmond wordt ingehuurd werk je regionaal. Het vraagt lenigheid en inzicht in de complexiteit van het ( politiek bestuurlijke) speelveld waarin je werkt. Je kunt daarbij gebruik maken van de ondersteuning van de ambitieuze innovatieve ambtelijke organisatie van Helmond. Werken voor deze gemeente betekent werken bij een organisatie die zich continu ontwikkelt en boordevol ambitie zit. Dat moet ook, want, ook al zijn voor de stad en de regio mooie dingen bereikt, de samenleving verandert. Er wordt met trots gewerkt vanuit verbinding, vertrouwen en waardering. Een integrale benadering met vernieuwende en innovatieve ideeën. 

 

Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten