Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance projectmanager ‘Dordtse Spoorzone’ (zzp)

Geplaatst 28 mrt. 2023
Project ID: YIS 9131038
Plaats
Dordrecht, Zuid-Holland
Uren
36 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 5 apr. 2023
Einde: 27 sep. 2023
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 3 apr. 2023 12:00

Start: Z.S.M. omdat het project al opgestart is, 6 maanden in principe

Schaal: 13

Uren: 36 uur per week (minder in overleg)


Ben jij op je best bij de realisatie van ruimtelijke vraagstukken en complexe projecten? Ga jij bij de aansturing van projecten voor het beste resultaat? Wil je dat doen in een stad die volop in ontwikkeling is? Ga jij voor ons ambitieuze programma ‘Dordtse Spoorzone’? Dan heb wij een fantastische opdracht! 

Projectmanagers ‘Dordtse Spoorzone’ 

Dordrecht is de oudste stad van Holland met vele monumenten, schitterend gelegen aan De Biesbosch en omringd door prachtige rivieren. De gemeente Dordrecht is met 120.000 inwoners een van de grotere gemeenten van Nederland. Dordrecht zet in op groei van het inwonersaantal en wil jongeren en gezinnen aan de stad verbinden. Binnen de gemeente zijn er ruim 56.000 woningen.  


Om haar bijdrage te leveren aan de woningvoorraad zal Dordrecht, als onderdeel van de Verstedelijkingsalliantie Leiden Dordrecht, de komende periode 10.000 woningen en voorzieningen (laten) realiseren in het gebied rond het spoortraject dat binnen de stadsgrenzen van Dordrecht-Zuid tot Zwijndrecht loopt, aangeduid als de ‘Spoorzone’. (https://cms.dordrecht.nl/Inwoners/Overzicht_Inwoners/Projecten/Ontwikkeling/Spoorzone?utm_source=Rx.Front&utm_medium=redirect&utm_campaign=spoorzone).  

Wij zijn op zoek naar gebiedsprojectmanagers voor de programmaorganisatie Dordtse Spoorzone en voor de gebiedsontwikkeling Maasterras.  

Wat ga je bij ons doen?  

Als projectmanager ben je verantwoordelijk voor het voorbereiden en realiseren van complexe gebiedsontwikkelingen, multidisciplinaire projecten op het gebied van woningbouw, werklocaties, groen en infrastructuur.  

Jouw focus ligt op het uitvoering geven aan de opdracht, het opzetten, organiseren van en leiding geven aan multidisciplinaire projectteams voor het te behalen van resultaat. 

  • Je Initieert het opstellen van bestemmingsplannen, een stedenbouwkundig plan, een milieu effect rapportage en desbetreffende contracten.

  • Je initieert en adviseert op het laten verwerven van de particuliere woningen aan de Weeskinderendijk; 

  • Je draagt zorg voor voortgangsrapportages richting opdrachtgevers en bestuur; 

  • Je draagt zorg voor de communicatie en public affairs van de gebiedsontwikkeling; 

  • Je geeft leiding aan diverse werkgroepen gericht op o.a. de selectie van marktpartijen, civieltechnische werkzaamheden, aanbestedingen enz. enz.. 

Je draagt zorg voor het managen van de risico’s van het project, de verwachtingen van de omgeving en van afspraken met opdrachtgever, projectteamleden en met externe partners. Je stuurt op de voortgang van de projecten en bent aanspreekpunt en klankbord voor (deel)projectleiders en leden van het projectteam. 

Waar kom je te werken? 

Je vindt jouw thuisbasis in het integrale projectteam van het programma Dordtse Spoorzone. Vanuit het enthousiaste en multidisciplinaire team zet jij je in voor het strategische programma en de gebiedsontwikkeling Maasterras. Binnen het managementteam bepalen we gezamenlijk koers maar is er ook alle ruimte om zelfstandig te werken en eigenaarschap te pakken. Er is volop ruimte om te sparren, elkaar te inspireren en te leren. Zelfstandigheid, frisse ideeën en humor zijn hierbij meer dan welkom. 

Binnen de Dordtse Spoorzone bouwen we extra woningen en voorzieningen, creëren we ruimte voor banen, realiseren diverse mobiliteitsmaatregelen en ontstaat een duurzamere en gezondere stad. Daarbij kijken we nadrukkelijk naar duurzaamheids- en mobiliteitsoplossingen met als ambitie een klimaatneutraal Dordrecht in 2040. Dordtse Spoorzone is het grootste gebiedsontwikkelingsprogramma van Dordrecht voor de komende 10 tot 20 jaar. De komende drie jaar ligt de focus op ruimtelijke ordeningsprocessen en contracteren. Dordtse Spoorzone gaat niet alleen over stenen, spoor en logistiek. De Spoorzone vormt een verbinding tussen Dordtse buurten, wijken en gebieden. En daarmee ook verbinding tussen mensen. Binnen Dordtse Spoorzone komen alle focuspunten uit het politiek akkoord bij elkaar.   

Wat neem je mee? 

  • Je hebt een afgeronde relevante hbo- en/of wo opleiding; 

  • Je hebt minimaal zes jaar relevante ervaring met grote gebiedsontwikkelingsprojecten/programma’s bij een 100.000+ gemeente en ruime kennis van programma/projectmanagement (bij voorkeur bij een gemeentelijke organisatie of bij een adviesbureau werkend voor de overheid);  

  • Coördineren, plannen en organiseren is jouw tweede natuur; 

  • Je hebt ruime ervaring met het voorbereiden/realiseren van grootschalige gebiedsontwikkelingen en de daaraan gekoppelde contractvormen; 

  • Je hebt ervaring met conceptontwikkeling en realisatie van diverse functies (als woningen, bedrijven, etc.) en met binnenstedelijke ontwikkelingen; 

  • Je bent een senior, met strategisch inzicht, die zichtbaar is en een proactieve bijdrage levert aan het verder professionaliseren van het intergemeentelijk Projectmanagementbureau (iPM); 

  • Je hebt ruime ervaring met het optreden in overlegsituaties en het daarin toelichten en verdedigen van het standpunt van de gemeente, alsmede het doen van voorstellen; 

  • Je bent een goede netwerker en een gewaardeerd gesprekspartner met uitstekende communicatieve- en beïnvloedingsvaardigheden. 

Als persoon ben je analytisch sterk, schakel je makkelijk tussen niveaus en onderwerpen en ben je een resultaatgerichte- en collegiale teamspeler. Je beschikt over een gezonde dosis humor, inlevingsvermogen, organisatiesensitiviteit en zelfreflectie. Je toont eigenaarschap, werkt vanuit een verbindende rol en hebt een gezonde dosis overtuigingskracht.  

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten