Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance projectleider multidisciplinaire aanpak (zzp)

Geplaatst 2 mrt. 2022
Project ID: YIS 9110397
Plaats
Helmond
Uren
20 uur/week
Periode
9 maanden
Start: 1 apr. 2022
Einde: 31 dec. 2022
Tarief
Onbekend

Deadline sollicitatie: 14-03 08:00

Startdatum inzet: 01-04-22

Einddatum inzet: 31-12-2022

Uren per week: 20

Schaal 11 CAO Gemeenten

 

Ben jij de aanjager voor het ontwikkelen, implementeren en borgen van een MDA++ aanpak voor Zuidoost-Brabant én Noordoost-Brabant?

De gemeente Helmond, Eindhoven en ‘s-Hertogenbosch zijn op zoek naar een:

   Projectleider MDA++

   (multidisciplinaire aanpak, specialistisch en multi-sectoraal)

        

MDA++ staat voor Multidisciplinaire Aanpak die specialistisch (1e +) en multi-sectoraal (2e +) is. Het betreft de huishoudens waarbij het niet lukt om het patroon van geweld en verwaarlozing te doorbreken. De inzet van reguliere hulp en andere interventies is hierbij maximaal beproefd en heeft niet geleid tot het duurzaam oplossen van structurele onveiligheid. Er is veelal sprake van multiproblematiek, structurele onveiligheid en een patroon van hermeldingen. De problematiek is vaak intergenerationeel.

  

De context

In 2021 heeft in Oost-Brabant een verkenning gelopen naar de aard en omvang van MDA++ casuïstiek. In het eindrapport van deze verkenning wordt geadviseerd hoe een MDA++ aanpak in Oost-Brabant ingeregeld zou kunnen worden. Het is nu tijd om de adviezen uit dit eindrapport opvolging te geven en een MDA++ aanpak te ontwikkelen, te implementeren en in beide regio’s te borgen. Als projectleider MDA++ werk je nauw samen met de ambtenaren van de gemeenten in Zuidoost-Brabant en Noordoost-Brabant, maar ook met de samenwerkingspartners in de brede keten van zorg, veiligheid en justitie.

 

Van de projectleider wordt verwacht dat deze tijdens de projectfase onder andere een pilot organiseert met een systeemgerichte aanpak en intensief casemanagement in concrete zaken. Uitgangspunt is dat zowel het uitgevoerde onderzoek MDA++ in Oost-Brabant als een aantal al ontwikkelde intensieve aanpakken in de Oost-Brabant, kunnen bijdragen aan een spoedige start van de gewenste pilot. De projectleider zal daartoe, korte tijd na de start van het project, een plan van aanpak opleveren waarin wordt aangegeven welke randvoorwaarden vervuld moeten zijn om te kunnen starten met de pilot.

  

De positie

Hoewel je ingehuurd wordt door gemeente Helmond werk je bovenregionaal. Dit vraagt lenigheid en inzicht in de complexiteit van het (politiek bestuurlijke) speelveld waarin je werkt. Je kunt daarbij gebruik maken van de ondersteuning van de ambitieuze innovatieve ambtelijke organisatie waardoor je bent ingehuurd.

 

De beoogde projectleider beschikt over de volgende competenties:

-       Inhoudelijke kennis op het gebied van de aanpak van huiselijk geweld en kindermishandeling, zowel wat betreft de kenmerken als de relevante organisaties;

-       Kennis over en ervaring met de werking van (samenwerkings)processen in het publieke domein, meer specifiek ten aanzien van bestuurlijke processen op gemeentelijk en regionaal niveau en ten aanzien van de verhouding gemeente (opdrachtgever) en uitvoeringsorganisatie (opdrachtnemer);

-       Kennis over en ervaring met (opzetten van) netwerkorganisaties in het publieke domein;

-       Gebruik van al eerder ontwikkelde inzichten in en ervaring met MDA++ in andere regio’s of vanuit landelijke programma’s.

 

Vaardigheden

-       Heeft natuurlijk gezag (leiding geven zonder hiërarchische bevoegdheden);

-       Is verbindend, dat wil zeggen: a. is in staat professionals vanuit verschillende disciplines en met diverse belangen te verbinden aan het te bereiken doel en zorgt ervoor dat zij gemotiveerd zijn hun aandeel daarin te leveren en b. is in staat hen te stimuleren met elkaar samen te werken in het bereiken van dat doel;

-       Is analytisch; kan snel een rode draad destilleren uit diverse input en opvattingen;

-       Kan een adequate werkwijze ontwikkelen om de beoogde resultaten te behalen en kan dat helder verwoorden;

-       Spreekt de taal van bestuurders (bestuurssensitiviteit) waardoor onder andere voorstellen op een voor bestuurders herkenbare en heldere manier worden aangeboden;

-       Is invoelend door op het juiste moment, de juiste zaken met de juiste personen op de juiste manier te bespreken;

-       Herkent risico’s en is creatief in het vinden van gedragen maatregelen maar creëert ook kansen;

-       Heeft doorzettingsvermogen, organisatiekracht en is punctueel.

 

 Over gemeente Helmond

Werken bij de gemeente Helmond betekent werken bij een organisatie die zich continu ontwikkelt en boordevol ambitie zit. Dat moet ook, want, ook al zijn in gemeente Helmond mooie dingen bereikt, de samenleving verandert. Helmond is een stad in beweging. Natuurlijk heeft de gemeente nog steeds veel te maken met regelgeving die moet worden gehandhaafd, maar in veel gevallen is er ruimte om samen met anderen tot oplossingen te komen. Het standaard antwoord is niet ‘Nee, mits’, maar ‘Ja, tenzij’.

 

Er wordt met trots gewerkt vanuit verbinding, vertrouwen en waardering. Een integrale benadering met vernieuwende en innovatieve ideeën.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten