Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance Projectleider Kinderboerderij

Geplaatst 6 aug. 2021
Project ID: YIS 9099729
Plaats
Zwijndrecht
Uren
12 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 23 aug. 2021
Einde: 23 feb. 2022
Tarief
Onbekend

Sollicitatie deadline: 13-8-2021 12:00

 

Jij bent gemotiveerd om een actieve bijdrage te leveren aan een nieuwe kinderboerderij voor Zwijndrecht en hebt ervaring met projectmatig werken. Jij bent in staat belangen en wensen samen te brengen en bent je hierbij bewust van de politieke omgeving waarin je werkt.

 

Waar kom je te werken?

Je komt te werken bij de gemeente Zwijndrecht, waar gewerkt wordt aan de ambities uit het raadsprogramma 'Krachtig Zwijndrecht'. Samen met partners en inwoners werken we aan het versterken van onze bevolkingssamenstelling en het aantrekkelijk houden van de leefomgeving. Maatschappelijke voorzieningen zijn hierbij onmisbaar.*

Onze organisatie is in ontwikkeling. We geloven dat de rol van de overheid verandert en stimuleren daarom de samenwerking met inwoners, ondernemers en maatschappelijke partners bij de uitvoering van ons werk. We gaan uit van de kracht van de samenleving bij het beantwoorden van maatschappelijke vraagstukken.  

 

De afdeling

De voorbereidingen om te komen tot een nieuwe kinderboerderij worden opgepakt vanuit de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling. De werkzaamheden van deze afdeling beslaan de volle breedte van het ruimtelijk domein. De afdeling is verantwoordelijk voor zowel (strategische) beleidsontwikkeling als voor een deel van de uitvoering daarvan. De afdeling bestaat uit twee teams: Ruimtelijke Ordening en Beleid & Accounts.

De uitvoering van dit project wordt opgepakt vanuit de afdeling Realisatie. De afdeling Realisatie zorgt voor een leefbare openbare ruimte die aansluit bij de behoeften van onze inwoners, bedrijven en partners. De afdeling bestaat uit verschillende teams: Beheer Openbare Ruimte (BOR), Projecten, Uitvoering en Vastgoed, Accommodaties en Begraafplaatsen (VAB).

Gedurende de loop van het project verschuift jouw thuisbasis dan ook van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling naar de afdeling Realisatie.

 

Wat ga je doen?

Het project

Kinderboerderij de Kiboe-hoeve in het Develpark is aan vervanging toe. De gemeenteraad heeft in juni aangegeven dat nieuwbouw gewenst is op de huidige locatie, met behoud van wat goed is (vernieuwbouw). Het eindresultaat van dit project is dan ook een nieuwe kinderboerderij op de huidige locatie in het Develpark.

 

Wat ga jij bij ons doen?

Het project bevindt zich nog in de definitiefase. Er zijn meerdere scenario's uitgewerkt. De gemeenteraad moet nog definitief instemmen met het voorstel van een nieuwe Kiboe-hoeve op de huidige locatie en het vrijgeven van een voorbereidingskrediet. We zoeken een projectleider voor alle fases tot en met de oplevering.

 

Om de definitiefase af te kunnen ronden is het volgende nodig:

·       Het aanscherpen van de scenariostudie en het raadsvoorstel zodat er een nieuw besluit genomen kan worden, nog dit jaar.

·       Participatie met de gemeenteraad en andere stakeholders om wensen en aandachtspunten mee te kunnen nemen.

·       Onderzoek naar vernieuwbouw: welke huidige zaken zijn goed genoeg om mee te nemen in het nieuwe ontwerp?

Na deze fase van het project moet een programma van eisen en ontwerp uitgewerkt worden, op basis waarvan het investeringskrediet vrijgegeven kan worden en opdrachten verstrekt kunnen worden. Dan kan daarna gestart worden met de uitvoering.

 

Wat bieden we jou?

We bieden jou een opdracht van in eerste instantie 3 maanden, met de mogelijkheid tot verlenging voor meerdere jaren. Het betreft een opdracht voor gemiddeld 12 uur in de week.  

 

*Je komt te werken bij het intergemeentelijk projectmanagementbureau (iPM) in het cluster Management en Ondersteuning van de gemeente Dordrecht. Vanuit iPM word je geplaatst bij Zwijndrecht. Bij iPM werken circa 60 professionals (projectmanagers en -secretarissen) aan het realiseren van complexe, maatschappelijke en fysieke projecten. Ons werkveld is regionaal en wij opereren vanuit de standplaatsen Dordrecht, Zwijndrecht, Papendrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Sliedrecht, Hardinxveld-Giessendam en Alblasserdam. 

 

 Wat neem je mee?

·       Minimaal drie jaar recente relevante werkervaring als projectleider in een gemeentelijke of regionale organisatie;

·       Minimaal HBO werk- en denkniveau;

·       Uitstekende communicatieve vaardigheden (mondeling én schriftelijk);

·       Ervaring met werken in een politiek-bestuurlijke omgeving;

·       Bouwkundige kennis is een pré.

Om deze functie goed te kunnen vervullen, wordt van je verwacht dat je besluitvaardig en nauwkeurig bent. Je bent proactief, zoekt verbinding en hebt oog voor de belangen van verschillende partijen. Daarnaast ben je een kei in plannen en organiseren en ben je politiek-bestuurlijk sensitief.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten