Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance projectleider gegevensmanagement

Geplaatst 12 okt. 2021
Project ID: YIS 9102585
Plaats
Helmond
Uren
16 uur/week
Periode
9 maanden
Start: 1 nov. 2021
Einde: 31 jul. 2022
Tarief
Onbekend

Sollicitatie deadline: 19-10 16:00

* Opdracht van 9 maanden (1 nov 2021 - 31 juli 2022) voor 16 uur per week

* Waardering / tariefstelling conform schaal 10-11 Cao gemeenten

* Gelet op de aard van de opdracht is aanwezigheid op locatie voor (gemiddeld) één dag per week wenselijk

 

Voor gemeente Helmond, afdeling Informatievoorziening & Automatisering (IVA), zijn we op zoek naar een projectleider voor het definiëren en uitvoeren van (deel)projecten op het gebied van gegevensmanagement.

 

Gegevensmanagement is het geheel van activiteiten om in een organisatie op het juiste moment over de juiste gegevens van de juiste kwaliteit te beschikken. Onze organisatie stelt een aantal vragen zoals wat te verstaan onder gegevens, welke kwaliteitseisen stellen we en wie is verantwoordelijk. Het GEMMA tactisch katern gegevensmanagement noemt een 16-tal producten die van belang zijn bij de inrichting en uitvoeren van het gegevens management. Je vertaalt deze producten naar de Helmondse situatie. De uitkomsten van het project gegevensmanagement helpen gemeente Helmond het datagedreven werken een stap verder te krijgen en zijn input voor de data-architectuur.

 

Als projectleider ben jij verantwoordelijk voor:

 

§ Het opzetten en uitvoeren van een nulmeting Scorecard gegevensmanagement.

§ Opstellen van een checklist te gebruiken bij de inventarisatie van de gegevensbronnen en stromen) en het uitvoeren van de inventarisatie.

§ Bepalen van vervolgacties o.b.v. resultaten volwassenheidscan, inventarisatie en datastrategie

§ Het opstellen van een project- en implementatieplan.

§ Het opstellen en leveren van een aantal producten en definities, onder meer een gegevensmodel op hoofdlijnen, een gegevenswoordenboek, een format gegevenslevering overeenkomst (GLO) en randvoorwaarden inrichting organisatie gegevensmanagement.

§ Het inventariseren en beschrijven van (individuele) gegevenssets, inclusief eigenaar en ingevulde leveringsovereenkomst. Het opstellen van een gegevenscatalogus.

§ Het adviseren over belangrijke ontwikkelingen op het gebied van gegevensmanagement.

§ Het afleggen van verantwoording aan de programmamanager.

Requirements:

§ Je hebt een afgeronde HBO/WO-opleiding en minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring in een soortgelijke rol als projectleider en/of onderzoeker bij lokale overheden.

§ Je hebt up-to-date kennis van GEMMA gegevensmanagement als ook een brede kennis van informatiemanagement.

§ Een echte bruggenbouwer, analytisch, gedreven en slagvaardig. Je legt makkelijk contacten en je kunt iedereen goed enthousiasmeren waardoor je de juiste informatie ontvangt.

 

Werken bij de Gemeente Helmond betekent werken bij een organisatie die zich continu ontwikkelt en boordevol ambitie zit. Dat moet ook, want, ook al zijn voor de stad mooie dingen bereikt, de samenleving verandert. Helmond is een stad in beweging. Natuurlijk heeft de gemeente nog steeds veel te maken met regelgeving die moet worden gehandhaafd, maar in veel gevallen is er ruimte om samen met anderen tot oplossingen te komen. Het standaard antwoord is niet ‘Nee, mits’, maar ‘Ja, tenzij’.

 

Er wordt met trots gewerkt vanuit verbinding, vertrouwen en waardering. Een integrale benadering met vernieuwende en innovatieve ideeën. 

 

Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten