Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance Projectleider Aanpak Ondermijning vakantiepark (zzp)

Geplaatst 12 jan. 2022
Project ID: YIS 9107576
Plaats
Dordrecht
Uren
20 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 24 jan. 2022
Einde: 24 jul. 2022
Tarief
Onbekend

Deadline: dinsdag 18 jan om 10:00

Aantal uren: 16 a 20 uren

Start zo spoedig mogelijk

Duur: t/m december 2022

Schaal 11, Richttarief 90 euro

 

Dordrecht is een stad vol ambities en de aanpak van ondermijnende criminaliteit is één van de belangrijkste speerpunten in ons lokale veiligheidsbeleid. Het heeft een ontwrichtende werking en tast daarmee de fundamenten en geloofwaardigheid van onze rechtstaat aan. Vermenging van onder- en bovenwereld en malafide bedrijvigheid beperken een eerlijk ondernemersklimaat.
 

Daarnaast betekenen de steeds verdere normalisering van drugsgebruik en de grote sommen geld en het soms excessieve geweld die gepaard gaan met de productie en handel in drugs, dat deze vorm van criminaliteit onze blijvende aandacht vraagt. De komende jaren gaan we door met het bestrijden van de uitwassen van ondermijnende criminaliteit, versterken we onze informatiepositie en houden die op peil en voorkomen we dat er in onze wijken, havengebieden en op bedrijventerreinen een voedingsbodem ontstaat voor dit soort criminaliteit. 
 

Binnen de brede lokale aanpak van ondermijnende criminaliteit hebben we samen met onze samenwerkingspartners voor 2022 drie focuspunten aangewezen. Twee van die focuspunten zijn de bedrijventerreinen en havengebieden. Voor deze onderdelen zijn we op zoek naar een projectleider.
 

Het team

Je komt te werken bij het kernteam Ondermijning. Eens in de week komen we (digitaal) samen. Binnen dit kernteam wordt de algehele koers voor de aanpak van ondermijning bepaald, prioriteiten gesteld en vindt afstemming plaats over lopende aanpakken en dossiers.


Vakantie- en recreatieparken kennen we als mogelijke risicolocaties voor ondermijnende activiteiten. Het project op het vakantiepark loopt al enige tijd en was er vooralsnog vooral op gericht om onze informatiepositie te versterken en het toezicht op het park structureler te organiseren. Je neemt de taken over van de huidige projectleider en voert de regie op de uitvoering van het integrale projectplan.

Het project is onderdeel van één van de handhavingsknelpunten van het Regionaal Informatie en Expertise Centrum (RIEC) binnen de eenheid Rotterdam. In de aanpak staat niet alleen het bestrijden van signalen van ondermijning centraal, maar ook in het algemeen het duurzaam verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid op het park. Waar het park een gebied was zonder aanwezige overheid, werkt het projectteam nu naar een situatie van een park waarbij de overheid er structureel komt en ingrijpt als er zich misstanden voordoen. Als projectleider werk je domeinoverstijgend in een uitdagend krachtenveld waarin je samenwerkt met diverse partners met verschillende uiteenlopende belangen. Je organiseert o.a. de handhaving op permanente bewoning op het park, je onderzoekt de verdere mogelijkheden voor bestuursrechtelijk, strafrechtelijk en fiscaalrechtelijk ingrijpen en komt met aanbevelingen.

Je informeert je collega's over de voortgang van jouw werkzaamheden en betrekt hen waar nodig. Daarnaast stuur je een integraal projectteam aan bestaande uit onze belangrijkste partners en coördineer je de uitvoering van het projectplan. Je hebt de regie en fungeert als aanjager om de gestelde doelen te behalen.

De Gemeente Dordrecht werkt opgavegestuurd en één van de opgaven is Veilige Stad. De ondermijningsprojecten vallen onder deze opgave. Je legt verantwoording af aan de opgavemanager Veilige Stad en legt belangrijke keuzes en beslissingen voor
 

Functie vereisten:

  • Hbo/wo werk- en denkniveau.
  • Ervaring als projectleider.
  • Kennis van het gemeentelijk werkveld en gemeentelijke processen.
  • Affiniteit met de aanpak van ondermijnende criminaliteit.

 

Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven.



 

 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten