Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance procesmanager Aardgasvrije Wijk (zzp)

Geplaatst 28 apr. 2022
Project ID: YIS 9113802
Plaats
Venlo
Uren
36 uur/week
Periode
7 maanden
Start: 6 jun. 2022
Einde: 31 dec. 2022
Tarief
105 - 125 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 3 jun. 2022 12:00

Startdatum: zo snel mogelijk

Einddatum: 31-12-2022 met de optie tot een verlenging van 6 maanden

Uren per week: 32- 40

Richtlijntarief : €105,00-€125,00

 

Venlo is

een stad waar je makkelijk verliefd op wordt. Venlo kiest namelijk voor kwaliteit van leven. Je kunt er volop genieten. Van de levendige binnenstad, het gevarieerde culturele leven met theaters, poppodia, bioscopen en topevenementen als Venloop en Zomerparkfeest. 

Ook hoor je er snel bij in Venlo; de meer dan 100.000 inwoners zijn doeners, samen zorgen ze voor een rijk verenigingsleven en een volle activiteitenkalender. En in Venlo kun je jezelf goed ontwikkelen. De stad heeft een breed aanbod aan mbo-, hbo- en wo-opleidingen, is aanjager van de duurzame economie en kent met de Brightlands Campus Greenport Venlo een unieke verzameling bedrijven die samen met wetenschappers en studenten werken aan de voeding van de toekomst. Dat maakt Venlo een stad van kansen en mogelijkheden, van gezonde groei én van goed leven. Een stad om van te houden!

 

Team Project- en Procesmanagement

is onder meer verantwoordelijk voor de projectmatige voorbereiding en realisatie van (majeure) projecten in de fysieke leefwereld van de stad en omliggende kernen.

 

Hagerhof-Oost is

de eerste wijk in Venlo die vanuit de energietransitie getransformeerd wordt naar een aardgasvrije wijk. De wijk kent circa 875 woningen en 2000 inwoners.  Het proces is begin 2020 gestart en verdeeld in een aantal projecten en activiteiten. Zo wordt de technische kant van het warmtenet voorbereid op basis van aquathermie. Daarnaast wordt geïnvesteerd in de participatie- en communicatie over het aardgasvrij maken van de wijk. Doel daarvan is om de bewoners te stimuleren om mee te denken en te informeren over de plannen in de wijk rondom Nieuwe Energie, Nieuwe Natuur en Nieuw Gebruik.

 

De procesmanager aardgasvrije wijk

is verantwoordelijk voor de transformatie van de eerste wijk (Hagerhof-Oost) in Venlo naar een gas(t)vrije wijk als proeftuin binnen het landelijk Programma Aardgasvrije Wijken (PAW). De wijk vormt de springplank naar een belangrijke bijdrage in de verduurzaming van het energiegebruik van de overige wijken in Venlo.

 

Als procesmanager vervul je een sleutelpositie tussen binnen en buiten. In jouw opdracht ben je verantwoordelijk voor de organisatie en uitvoering van het pilotproject aardgasvrije wijk Hagerhof-Oost, in lijn met de transitievisie gebouwde omgeving Venlo 2021. Het beoogde effect van de pilot beperkt zich niet tot het realiseren van een warmtenet op basis van aquathermie. Het gaat om een structurele vergroting van de ruimtelijke en sociaal-maatschappelijke kwaliteit in/van deze en ook volgende wijken. Vanuit deze verbinding bestaat de mogelijkheid dat je ook een rol krijgt toegewezen in andere opgaven rondom de energietransitie.

 

Enerzijds vertaal je de bestuurlijke doelen en ambities naar jouw proces en de onderliggende project(en). Daarbij werk je nauw samen met de relevante disciplines van de beleidsafdelingen, en met de betrokken projectleider voor het warmtenet. Anderzijds ben je verantwoordelijk voor de vergroting van het draagvlak bij de inwoners van Hagerhof-Oost. Je zoekt daarbij nadrukkelijk de samenwerking met andere professionals in de wijk, inclusief de betrokken woningcorporatie. Je faciliteert en geeft sturing aan de overleggremia die bemenst worden vanuit de gemeentelijke organisatie en andere partners. Je legt verantwoording af aan de stuurgroep.

 

Als procesmanager aardgasvrije wijk

·        …geef je leiding deze complexe, multidisciplinaire opgave. Je draagt verantwoordelijkheid over de beheersing van tijd, geld, kwaliteit, informatie, risico’s, omgeving en organisatie;

·        …overleg je met de bestuurlijk en ambtelijk opdrachtgevers over de beoogde effecten en resultaten en de te volgen strategie;

·        …maak je afspraken over de aanpak en beheersbaarheid van de aan jou toevertrouwde opgave, ambtelijk en bestuurlijk opdrachtgevers, de projectteamleden en andere belanghebbenden;

·        …maak je gebruik van de inzichten, kennis en ervaring van de deskundige collega’s binnen de organisatie, van andere gemeenten, van marktpartijen, inwoners, ondernemers en andere belanghebbenden buiten de organisatie.

 

Jouw profiel als procesmanager

·        Je beschikt over academisch werk- en denkniveau, verkregen door opleiding en/of ervaring. Vanzelfsprekend heb je inhoudelijke affiniteit met de thema’s energietransitie en duurzaamheid in het algemeen;

·        Je bent een verbinder, sterk in samenwerken en netwerken. Bij voorkeur ook landelijk;

·        Je beschikt over visie hoe je de energietransitie en meer specifiek het warmtenet in een wijk gestalte kunt geven;

·        Je bent een sterke gesprekspartner op bestuurlijk én maatschappelijk niveau. Iemand die het politieke spel kent maar ook duidelijk en herkenbare taal kan spreken naar de (regio)partners, inwoners van Venlo en Hagerhof-Oost in het bijzonder.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten