Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance online communicatieadviseur (zzp)

Geplaatst 26 mei 2022
Project ID: YIS 9115397
Plaats
Helmond
Uren
32 uur/week
Periode
7 maanden
Start: 13 jun. 2022
Einde: 31 dec. 2022
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 1 jun. 2022 12:30

Omvang: 32u p/w

Duur: z.s.m. tm 31-12-2022

Tarief: conform schaal 9 cao gemeenten

Hybride werken mogelijk maximaal 50/50

Werkdagen: vrijdag verplicht!

 

 

Profiel: Ervaring Google Analytics, pré ervaring toegankelijkheidseisen web, ervaring met digitalisering van formulieren en schrijven van web geschikte teksten

 


Word jij enthousiast van analyseren en verbeteren en kunnen we op jou rekenen voor een helder en overtuigend advies over online communicatie? Dan is de functie van online communicatieadviseur bij gemeente Helmond iets voor jou!

 

Heb jij een hart voor dienstverlening én communicatie en kun je je goed verplaatsen in verschillende doelgroepen? Word jij enthousiast van analyseren en verbeteren en kunnen we op jou rekenen voor een helder en overtuigend advies over online communicatie? Dan is deze functie iets voor jou!



 

In deze functie houd jij je dagelijks bezig met collega’s adviseren over de inzet van de gemeentelijke website.

Ook speel je een rol in de ontwikkeling van nieuwe digitale formulieren of de verbetering van bestaande. Je analyseert het gebruik van de gemeentelijke website en digitale formulieren en vertaalt deze data naar kansen om de dienstverlening te verbeteren. Daarnaast bewaak je het online dienstverleningsbeleid en houd je je bezig met (de advisering over) de digitale toegankelijkheid van alle gemeentelijke middelen en kanalen.



 

In deze functie zorg je ervoor dat onze communicatie aansluit op de ontvanger en houd je hierbij rekening met de wetgeving zoals AVG en digitale toegankelijkheid. 

Onze ideale online communicatieadviseur is goed op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen het vakgebied en bekijkt hoe deze in te zetten binnen gemeente Helmond. 

In deze functie heb je alsmede de mogelijkheid om opgeleid te worden tot schrijfcoach waarmee je vervolgens collega’s kunt helpen bij het verbeteren van hun schrijfkwaliteit.



 

Passen we bij jou?

 

Helmond is een stad in beweging…

Binnen Gemeente Helmond heerst een hands on mentaliteit. Dat biedt ruimte aan creatieve en vernieuwende mensen. Bovendien is de gemeentelijke organisatie volop bezig om invulling te geven aan een nieuwe manier van werken. Plannen worden gemaakt in interactie met inwoners, organisaties en groepen uit de samenleving.

We focussen ons meer en meer op onze doelen en veel minder op regels en systemen.

 

 

De Gemeente Helmond wil excelleren in dienstverlening. Dit stelt hoge eisen aan de alertheid, kennis en kunde in de organisatie (competenties van medewerkers) en vraagt om excellente informatiedeling. Dat laatste vereist een hoge mate van digitalisering van informatie en werkprocessen.



 

We werken met trots vanuit verbinding, vertrouwen en waardering. Een integrale benadering met vernieuwende en innovatieve ideeën. Laat het je vertellen door onze collega’s in het volgende filmpje. Wil je ons verhaal nog eens rustig nalezen? Klik dan hier voor het Helmond (b)en ik verhaal.




 

Onze droomkandidaat beschikt over

 

…heldere en overtuigende adviesvaardigheden op het gebied van online communicatie. Het is hierbij van belang dat je beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke beheersing van de Nederlandse taal.

Daarnaast ben je analystisch ingesteld en weet je data te vertalen naar kansen. Ervaring met het rapporteren en analyseren van data uit Google Analytics of een vergelijkbare tool is dus van cruciaal belang.

  • Je beschikt over een hbo opleiding in de richting van marketing en communicatie  en minimaal drie jaar werkervaring  met (overheids)communicatie en/of adviseren over websites. 
  • Je neemt inhoudelijke expertise mee en je weet medewerkers op coachende manier mee te nemen in communicatie. Je hebt oog voor de bestuurlijke verhoudingen, respect voor alle functies en verantwoordelijkheden. 
  • Werken voor de gemeente zie je als een uitdaging. Vanwege de veelheid aan opgaves, maar ook omdat je het mooi vindt een bijdrage te leveren aan de maatschappij.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten