Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance ondersteunend teamleider (zzp)

Geplaatst 22 apr. 2022
Project ID: YIS 9113482
Plaats
Venlo
Uren
32 uur/week
Periode
7 maanden
Start: 2 mei 2022
Einde: 30 nov. 2022
Tarief
78 - 95 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 29 apr. 2022 17:00

Startdatum: z.s.m.

Einddatum: 30-12-2022

Aantal uur per week: 32-36. Dagen 4 of 5 is bespreekbaar.


 

Het maatschappelijk domein is volop in ontwikkeling en de laatste jaren voortdurend onderwerp van gesprek. 

Venlo heeft de afgelopen jaren al grote slagen gemaakt als het gaat om het terugdringen van de tekorten binnen het domein. Maar er liggen nog genoeg uitdagingen om je tanden in te zetten. Een van de opgaven waar de gemeenten in Nederland en dus ook Venlo mee te maken heeft is de opvang voor Oekraïense Vluchtelingen. 

Momenteel zijn twee teamleiders hier naast hun reguliere werkzaamheden mee belast. Deze opdracht richt zich op ondersteunen van de deze teamleiders zodat zij zich optimaal kunnen richten op de opgave vluchtelingen, alsook de sturing op de teams. In afstemming met deze teamleiders maak je afspraken over een goede werkverdeling. 

Hiervoor gelden de volgende uitgangspunten:

o         8 uur in de week ondersteuning teamleider Maatschappelijke ondersteuning en Zorg

o         24 uur in de week ondersteuning teamleider Inkomen

De opdracht is in eerste instantie bedoeld voor 6 maanden.

 

Taken en verantwoordelijkheden – alles in afstemming met de huidige teamleiders

 

•          Je bent verantwoordelijk voor het behalen van concrete resultaten voor de stad en de regio die bijdragen aan het bereiken van de ambitie en inhoudelijke opgaven. Je werkt en denkt daarbij corporate: je stelt het organisatiebelang boven het teambelang.

•          Samen met de medewerkers vertaal je het eigen teamplan, waar nodig in verbinding met andere teamplannen, door naar de individuele jaarplannen van de medewerkers.

•          Je bent in staat aan de medewerkers aan te geven wat er de komende periode op hen afkomt en wat dat betekent voor de eisen en verwachtingen die het werk aan hen stelt.

•          Je fungeert als volwaardig gesprekspartner voor met name de medewerkers, programmamanager, directie en waar nodig het college en externe (keten)partners in het veld.

 

 

De indeling van de functie is vrij om te bespreken. Je overlegt met de managers welke taken je overneemt. Kan ook zomaar zijn dat je ondersteunt bij het vluchtelingen project.

 

Jij brengt mee:

Je hebt HBO+/WO werk- en denkniveau, hebt ervaring met verandermanagement en leidinggeven in een politiek-bestuurlijke context. Daarnaast heb je aantoonbare affiniteit met het maatschappelijk domein. Je weet waar de medewerkers zich mee bezighouden en wat er speelt. Onderstaande persoonskenmerken komen nadrukkelijk naar voren in jouw profiel:

•          Je bent een inspirerend leidinggevende, met oog voor de mens én het resultaat.

•          Je stuurt op een coachende en faciliterende manier aan en draagt actief bij aan de persoonlijke ontwikkeling van medewerkers.

•          Je creëert duidelijkheid over taken en rollen en maakt heldere afspraken over te behalen resultaten en stelt prioriteiten.

•          Je staat stevig in je schoenen, durft een standpunt in te nemen en voor jou geldt: afspraak is afspraak.

•          ‘Van buiten naar binnen’ werken en denken is voor jou vanzelfsprekend. Hierin weet je het team ook mee te nemen.

•          Als verbinder breng jij mensen en thema’s samen. Je initieert en stimuleert samenwerking.

•          Je beschikt over sensitiviteit; zowel richting het bestuur als de organisatie.

•          Je bent koersvast en weet medewerkers mee te krijgen in veranderingen.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten