Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance ondersteunend bestuurssecretaris (zzp)

Geplaatst 15 feb. 2022
Project ID: YIS 9109540
Plaats
Barendrecht
Uren
28 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 14 mrt. 2022
Einde: 9 sep. 2022
Tarief
Onbekend

Deadline sollicitatie: 18-02-2022 13:00

Startdatum inzet: zo snel mogelijk, uiterlijk 14-03-2022

Einddatum inzet: 09-09-2022

Tarief: Schaal 10-11

Uren per week:  28-36

  • Standplaats: Barendrecht, alles kan in principe vanuit huis, maar er kan ook op kantoor worden gewerkt.
  • Vaste werkdagen gewenst / vereist? Nee, voorkeur dinsdag in ieder geval aanwezig. Bij de vorming van een nieuw college kan het zo zijn dat er avondvergaderingen plaats vinden. Aanwezigheid is gewenst.
  • Mogelijkheid tot thuiswerken? Ja.

 

Bureau Bestuursondersteuning Barendrecht is per 1 januari 2014 opgericht en functioneert als compacte schil om het Barendrechtse college van B&W. In de BAR-organisatie werken de medewerkers voor de 3 gemeenten Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk en vinden de ondersteunende werkzaamheden plaats. De 3 gemeenten hebben een eigen college en een eigen gemeenteraad met eigen agenda's, politieke wensen en lokale speerpunten. De drie gemeenten zijn bestuurlijk autonoom ten opzichte van elkaar. Taken, activiteiten en werkzaamheden binnen Bureau Bestuursondersteuning Barendrecht worden echter enkel en alleen verricht ter ondersteuning van het Barendrechtse college van B&W. 

Bij Bureau Bestuursondersteuning Barendrecht werken strategisch communicatie-adviseurs, een bestuurssecretaris, een gemeentecontroller, bestuurssecretaresses, een evenementencoördinator en een bureauhoofd /adjunct-gemeentesecretaris (totaal: ca. 10 fte).

 

Wat ga je doen?

Als Ondersteunend Bestuurssecretaris adviseer en ondersteun je samen met de bestuurssecretaris direct het Barendrechtse college op het gebied van bestuursadvisering en beleidscontrol. Je helpt bij het toetsen of de resultaten die door het college gewenst worden binnen de aan de BAR-organisatie gestelde kaders worden gerealiseerd. Je rapporteert hierover en voert hierover overleg met de opdrachtnemers in de BAR-organisatie. Ook ondersteun je bij het opstellen van het collegeprogramma, monitort deze en rapporteert hierover periodiek. Tevens coördineer je het proces ‘vragen raad en college’, waarbij je de ‘spin in het web’ bent bij het uitzetten van vragen van raad en college in de BAR-organisatie en bij de termijnbewaking hiervan. Je bent een direct aanspreekpunt voor de collegeleden en hierbij de verbinder tussen hen, de griffie en de BAR-organisatie. 

 

Wat vragen wij van je?

  • Je hebt een HBO/WO-werk- en denkniveau en een relevante opleiding binnen het vakgebied. 
  • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk. Je kunt goed verbindingen leggen, je bent analytisch, assertief, pro-actief, hands-on, creatief, ondernemend en hebt zeker geen 9 tot 5-mentaliteit. Je werkt vanuit een service- en klantgerichte instelling voor zowel de collegeleden, je collega’s binnen Bureau Bestuursondersteuning Barendrecht en de BAR-organisatie. Je kiest voor een persoonlijke benadering. Uiteraard dit alles met een goed ontwikkelde politiek-bestuurlijke antenne.
  • Minimaal aantal recente en relevante jaren werkervaring? 3 jaar minimaal.
  • Ervaring met grip houden op termijnen en resultaten/je houdt van lijstjes! 
  • Ervaring met ondersteuning in grote projecten en beleidsadvisering;
  • Goed in schrijven, communicatief vaardig en makkelijke contactmaker;
  • Politiek sensitief;
  • Zicht op maatschappelijke trends en ontwikkelingen
  • Ervaring met het adviseren van bestuurders.

 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten