Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance Medior Projectleider Implementatie WEP (Wet Electronisch Publiceren)

Geplaatst 26 okt. 2021
Project ID: YIS 9103406
Plaats
Groningen
Uren
36 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 1 nov. 2021
Einde: 30 apr. 2022
Tarief
Onbekend

Solicitatie deadline: 4-11 12:00

Inzet: 20-36 uur per week

Van 7-11-2021 tot 1-5-2022

 

De gemeente Groningen heeft te maken met de voorbereidingen voor een aantal Wetswijzigingen aan die vrijwel tegelijkertijd in gaan. De Omgevingswet, de WEP deel 2, de WKB en de WOO zijn niet alleen in de tijd, maar ook in de inhoud met elkaar verbonden, omdat ze allemaal effecten hebben in het VTH domein.

 

Sinds 2 jaar is er een ICT werkgroep die deze wijzigingen als totaalplaatje voor VTH (Vergunningverlening, toezicht en handhaving) implementeert. Daarbij experimenteren we met nieuwe technieken, implementeren we nieuwe software en ontwerpen en implementeren we nieuwe processen. Dit doen we in samenwerking, en in een aantal deelprojecten met eigen resultaten. Het deelproject WEP is nu zo ver gevorderd dat we een nieuwe projectleider zoeken om dit te gaan implementeren.

 

De Wet Electronisch Publiceren is op 1 juli 2021 ingegaan met de eerste fase. De tweede fase staat op de planning voor 1 juli 2022. In de tweede fase is het van belang dat de documenten die horen bij een digitale terinzagelegging, ook worden gepubliceerd. Dit moet natuurlijk gebeuren in lijn met de AVG.

 

Het totaalplaatje omvat een leuk realisatie- en implementatietraject voor een koppelvlak en een platform voor publicatie met 5 grote gemeenten- waarbij Groningen de trekker is-, anonimisering met nieuwe AI-technieken, een procesimplementatie en communicatietraject, en dit met een leuke groep projectleiders die samenwerken en elkaar helpen waar mogelijk.

We leggen je graag uit wat erbij komt kijken, dus bel ons even voor meer informatie.

 

Samengevat:

-       Het proces voor de WEP zal moeten worden beschreven voor VTH

-       Het proces WEP voor VTH zal in het nieuwe Omgevingswet-proces moeten worden geïntegreerd

-       De te publiceren VTH-documenten moeten worden geanonimiseerd, de software daarvoor moet nog verder worden ontwikkeld (en de offertes/ contracten gemaakt)

-       De kennisgevingen/ terinzageleggingen VTH moeten worden verzonden naar Officielebekendmakingen.nl via een koppelvlak (DROP)

-       Het platform waar de documenten worden geplaatst, moet gerealiseerd worden.

-       Tijdige en duidelijke communicatie naar alle interne, en externe belanghebbenden (zoals architectenbureaus en constructeurs) over de eisen aan documenten die ze aanleveren vanaf 1-7-2022

 

Taken:

1.     Nieuw software om documenten te kunnen publiceren op online platform moet afgestemd worden met leverancier Gemboxx, tevens hierbij vanuit regie houdende rol 5 andere gemeenten en de VNG betrekken als afnemer.

2.     Ondertussen WEP proces voor Groningen definiëren passend bij wettelijke kaders en applicatielandschap Groningen (procesadviseur gevraagd!)

3.     Vervolgens het vastgesteld WEP proces functioneel inrichten in ’3’ verschillende applicaties: 1) nieuwe backoffice applicatie van Centric zoals VTH gaat gebruiken voor de Omgevingswet processen, 2) de bestaande (oude) Suite4OD applicatie waar gegevens in achterblijven en 3) e-Suite voor archivering.

4.     Daarnaast andere software implementeren voor het kunnen anonimiseren van documenten en de software mogelijk eerst nog aanschaffen?!

5.     Overall het coördineren van verschillende technische implementatie componenten bij Fujitsu en CGI, zie punt 1 en 4.

6.     Overall managen wederzijdse afhankelijkheid met invoering Omgevingswet, WKB en WOO. 

 

Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten