Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance medewerker Toegang (zzp)

Geplaatst 21 apr. 2022
Project ID: YIS 9113480
Plaats
Geldrop
Uren
24 uur/week
Periode
2 maanden
Start: 2 mei 2022
Einde: 30 jun. 2022
Tarief
Onbekend

Startdatum: 1-5-2022

Einddatum: 30-6-2022

Urenomvang: 24

Functieschaal: 9

Graag ook een motivatie toevoegen voor deze rol, wat maakt jou de geschikte kandidaat?

 

Onze organisatie

Wij zijn een gemeente met veel ambitie en werken er hard aan om samen met inwoners, bedrijven en instellingen te zorgen voor een fijne woon, werk- en leefomgeving. We willen voortvarend inspelen op vragen van de samenleving of, beter nog, deze vragen voor zijn. Daarom blijven we onze interne organisatie door ontwikkelen. Zo werken we bijvoorbeeld steeds meer opgave gericht. Nog veel belangrijker vinden we dat onze gemeente een informele organisatie is waarbinnen we streven naar verbinding, integraliteit, samenwerking en eigenaarschap.


 

Team Toegang 

Binnen onze afdeling Samenleving vormen de Team Inkomen & Toegang, Team Zorg en Team Jeugd samen het Centrum voor Maatschappelijke deelname (CMD). Bij het CMD kan iedereen terecht voor informatie, advies of ondersteuning.  Een eerste contact voor een inwoner start bij Team Toegang. Onze inzet is gericht op het versterken van de oplossend vermogen van de mensen zelf. 

We stimuleren de inwoner om zelf met zijn netwerk tot oplossingen te komen. We zoeken hierbij de samenwerking met onze maatschappelijke partners. Is de hulpvraag van de klant niet binnen een aantal kortere contacten op te pakken dan wordt de vraag doorgeleid naar Team Jeugd, Zorg of Inkomen. Om dit nog beter vorm te geven zijn we opzoek naar nieuwe collega’s. 


 

Wie zoeken we?

Als medewerker Toegang heb je het eerste contact met inwoners bij vragen. Je zet jouw brede vakinhoudelijke kennis in om de vraag van de klant te analyseren en te beantwoorden. 

Je fungeert dus als vraagbaak binnen het totale Sociaal Domein. Je geeft zowel telefonisch als aan de balie informatie en advies op o.a. het gebied van jeugdzorg, inkomensvoorzieningen, schuldhulpverlening en Wmo. Hierbij maak je gebruik van een uitgebreide kennis van de sociale kaart, voorliggende voorzieningen en de aanpalende wetten en regelingen 

 

Je hebt zowel brede kennis en vaardigheden om de klantvraag in breed perspectief te analyseren maar met name specialistische kennis op het gebied van sociale zekerheid en inkomensondersteuning. . Tijdens de inloop bied je hulp bij het invullen van formulieren op o.a. het gebied van gemeentelijke regelingen, uitkeringen en belastingen. 
 

De klant staat voor jou centraal. Je begaan bent met mensen en kunt goed luisteren naar de vraag. Je bent doortastend, weet de vraag goed te analyseren en daarop door te vragen. Door het stellen van de juiste vragen zoek je ingangen waarmee je inwoners aanspoort om eerst zelf na te denken over oplossingen. 

Je zet jouw kennis en ervaring in om de inwoners zoveel als mogelijk in het eerste contact verder op weg te helpen. Lukt dat niet, dan zoek je actief de verbinding met de andere teams en zorg je voor een goede overdracht van de vraag. Je hebt een open mind, hebt oog voor de problematiek en hanteert een vriendelijke en daadkrachtige werkwijze. 

Je bent er trots op het visitekaartje van de gemeente te zijn!

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten