Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance medewerker software asset management Dienst Uitvoering Onderwijs (zzp)

Geplaatst 30 sep. 2022
Project ID: YIS 9121581
Plaats
Groningen
Uren
36 uur/week
Periode
1 jaar
Start: 31 okt. 2022
Einde: 30 okt. 2023
Tarief
60 - 70 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 5 okt. 2022 12:00

Uren per week: 36,00

Standplaats: Groningen

Max tarief: € 70,00

Startdatum inzet: 31-10-2022

Einddatum inzet: 30-10-2023

 

Concern: Dienst Uitvoering Onderwijs

 

Alle aanvragen voor software licenties en/of contracten dienen bij het SAM-team ingediend te worden. Je inventariseert de behoefte en stelt vervolgens de gewenste specificaties op waarna het feitelijke inkoopproces wordt gerealiseerd door het Inkoop Uitvoerings Centrum Noord (IUC-Noord). Het SAM-team fungeert hierbij als single point of contact voor de aanvrager. Jij richt je met name op het begeleiden, beheren en controleren van het verwerven, verlengen en beëindigen van contracten en de processen die daarmee gemoeid zijn.

CAS bestaat uit de afdelingen Regie, Security, Servicedesk en Architectuur. SAM valt onder de afdeling Regie en heeft OCW breed de verantwoordelijkheid voor het hele proces rondom het beheren en optimaliseren van de aankoop van softwarepakketten en SaaS diensten. De activiteiten spelen zich af op verschillende niveaus: van strategie tot beheer en controle. Het doel van SAM is overzicht hebben op software licenties, de bijbehorende contracten en gebruiksovereenkomst en het werkelijke gebruik. Door dit overzicht kunnen kosten en juridische risico’s rondom de aanwezige software toepassingen worden voorkomen. Requirements:

  • Kennis van licentiemodellen en software asset management


Nice to have....
Je hebt kennis van licentie modellen en software contracten, interpreteert de rechten en plichten die ontleend worden aan (complexe) software gerelateerde contracten. Gevraagd en ongevraagd geeft je advies ten aanzien van aanschaf, gebruik en onderhoud van software, inclusief financiële analyses. Je denkt mee over de licentieconsequenties en beheersmaatregelen bij de transitie naar de Cloud. In nauw overleg met diverse disciplines (aanvragers, Inkoop, Architectuur en Portfoliomanagement) stel je de specificaties voor softwarelicenties en contracten op. Je bent aanspreekpunt voor collega’s ten aanzien van vragen of wensen m.b.t. SAM processen.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten