Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance jurist handhaving (zzp)

Geplaatst 31 mei 2023
Project ID: YIS 9134432
Plaats
Lelystad, Hybride
Uren
32 uur/week
Periode
4 maanden
Start: 19 jun. 2023
Einde: 19 okt. 2023
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 8 jun. 2023 12:00

Startdatum: z.s.m. na gunning en positieve screening(VOG)

Duur opdracht: circa 4 maanden

Aantal uren week: 28-32 uur

Schaal 10

Voorsteltermijn: donderdag 8 juni om 12.00 uur

Sollicitatiegesprekken: 12 juni - 13.00- 17.00




Jurist Handhaving

Waarom jij wilt werken bij gemeente Lelystad als jurist handhaving?

Omdat je hier in alle ruimte jouw vak kan uitoefenen. Je functie is breed en omvat zowel het op bezoek gaan bij de klager en beklaagde alsmede het opstellen van handhavingsbeschikkingen.Met jouw scherpe analytische blik draag je zorg voor een eerlijk en transparant handhavingsproces. Zo geef jij kleur aan jouw werk voor Lelystad.


Wat ga je doen als jurist handhaving?

Binnen deze functie ben je van begin tot eind verantwoordelijk voor je eigen caseload. Hieronder vallen onder andere de volgende verantwoordelijkheden:

·      beoordelen van dossiers.

·      samenwerken met inspecteurs die controle op de verschillende locaties uitvoeren.

·      onderhouden van contacten met buurtbewoners om zaken te onderzoeken.

·      Opstellen van voornemen(s) opleggen last onder dwangsom

Voor de volledigheid voegen we hieraan toe dat je goed moet kunnen schrijven. Je beschikt over bestuurlijke sensitiviteit om effectief te kunnen opereren binnen een gemeentelijke organisatie.


Waar ga je dit doen?

Bij de gemeente Lelystad zijn we ambitieus. We zorgen samen voor dat Lelystad een nog mooiere plek voor inwoners, ondernemers en bezoekers wordt. Dit lukt ons bijvoorbeeld met het doorontwikkelen van onze kust en het vinden van vernieuwende manieren om inwoners en ondernemers te ondersteunen.

Zodra je bij ons werkt zie je hoe we samenwerken: met respect voor elkaar en door vrijheid en verantwoordelijkheid te combineren. Dit is binnen de hele gemeente zo en ervaar je dan ook zeker binnen team stadstoezicht en het subteam juristen stadstoezicht waar je onderdeel van zult uitmaken. Dit team bestaat uit 6 collega’s. Omdat het een team in opbouw is, is er veel mogelijk. Je kan meedenken in afspraken over de werkwijze die jullie gaan hanteren. Samen dragen jullie de zorg voor het actief controleren op wet- en regelgeving en het beperken van overtredingen tot een minimum. Je komt te werken in een dynamische werkomgeving waarbij klantvriendelijkheid en laagdrempelige dienstverlening centraal staan.

“Binnen deze rol is zo veel mogelijk, het is enorm leerzaam dat je betrokken bent bij twee kanten van het proces. Je bepleit wat je zelf hebt onderzocht. Zo ben je écht in staat om de burger verder te helpen.”

Nienke Brands, senior jurist handhaving

Wat je meebrengt?

We zijn op zoek naar een echte teamplayer. Daarnaast ben je  initiatiefrijk, heb je lef en durf je keuzes te maken. Je blijft gewoon jezelf terwijl je jouw unieke talenten met ons deelt en jouw ambities nastreeft. Verder beschik je over een gezonde dosis humor. In je werk laat je zien dat je standvastig bent, je goed hoofd- en bijzaken van elkaar kan onderscheiden en je betrokken bent. Ook beschik je voor deze vacature van jurist handhaving over:

·      hbo of wo diploma in de richting van bestuurs- of strafrecht.

·      minimaal 2 jaar werkervaring met handhavingszaken binnen een omgevingsdienst of gemeente.

·      ervaring met omgevingsrecht, bestuursrecht en bijzondere wetten.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten