Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance jurist handhaving (zzp)

Geplaatst 30 jun. 2022
Project ID: YIS 9117151
Plaats
Weert, Limburg
Uren
24 uur/week
Periode
4 maanden
Start: 11 jul. 2022
Einde: 1 nov. 2022
Tarief
80 - 95 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 7 jul. 2022 12:00

Startdatum: 11-7-2022 (of zo snel mogelijk)

Einddatum: 31-10-2022

Aantal uur per week: 24 (vrij in te delen)

Tariefindicatie: € 80-90 ( afhankelijk van ervaring)

 

 

Jurist Omgevingsrecht

 

“Constant en doelgericht (samen)werken aan kwaliteitsverbetering. Daar krijg jij energie van!”

 

Maak kennis met de afdeling Vergunningen, Toezicht en Handhaving

Jij gaat onderdeel uitmaken van een levendige afdeling met ongeveer 50 collega’s. Onze afdeling bestaat uit drie teams: Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving en het Juristen-Beleidsteam.

Jij gaat onderdeel uitmaken van het Juristen-Beleidsteam.

Op dit moment vinden er mooie ontwikkelingen binnen onze afdeling plaats. Denk hierbij aan het efficiënter inrichten en digitaliseren van onze processen. Wij zijn daarom op zoek naar een ervaren jurist die veranderingen kan versterken. 

 

Werken als Jurist VTH

Als jurist Omgevingsrecht begeleid jij alle voorkomende juridische werkzaamheden. Denk hierbij aan het opstellen van vooraankondigingen en handhavingsbesluiten en het behandelen van zienswijzen. Jij voert bezwaar-, beroeps- en handhavingsprocedures.  Jij bent juridische vraagbaak en biedt ondersteuning aan de afdeling VTH.

Jij vertaalt beleid naar werkprocessen en zorgt ervoor dat medewerkers deze ook toepassen.

Daarnaast lever je ook een bijdrage aan beleidsmatige zaken. Specifiek voor deze opdracht ga je je ook bezig houden met het verlenen van schaarse vergunningen. 

 

Jouw kwaliteiten

Jij bent resultaatgericht en hebt oog voor je collega’s. Je bent in staat om een analyse te maken en knelpunten aan te geven. De oplossing voor knelpunten vind je door samen te werken (organisatie breed). Je bent proactief in het verkrijgen van informatie maar ook in het delen hiervan. Je bent daadkrachtig, communicatief sterk en denkt oplossingsgericht. Oplossingen vind je het liefst in samenwerking met anderen. Je kunt goed prioriteren, bent flexibel, onderzoekend en stressbestendig. Daarnaast heb je een goed gevoel voor bestuurlijke en politieke verhoudingen en kun je hier met tact mee omgaan.

 

Jouw achtergrond

  • HBO/WO werk- en denkniveau op juridisch en/ of  bestuurskundig gebied.
  • Enkele jaren aantoonbare werkervaring als op het gebied van Omgevingsrecht waaronder het Milieurecht, Damocles , de APV en de Alcoholwet etc. 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten