Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance Juridisch adviseur/ medewerker verzekeringen en schade (ZZP)

Geplaatst 18 nov. 2021
Project ID: YIS000785
Plaats
Best
Uren
16 uur/week
Periode
5 maanden
Start: 3 jan. 2022
Einde: 1 jun. 2022
Tarief
55 - 70 €/uur

Sollicitatie deadline: 26-11 10:00

16 uur per week

start: 3-1-2022

einddatum: 1 juni 2022

Schaal 9/10 richtlijntarief: Het is toegestaan te bieden met een hoger tarief, mits dat in lijn is met de kwaliteit van het CV

 

Voor de gemeente Best zoeken we een Juridisch adviseur/ medewerker verzekeringen en schade (zwangerschapsvervanging).

 

Functieomschrijving

Om de verzekeringsportefeuille van de gemeente Best goed te kunnen beheren is het van belang bekend te zijn met de uitgebreide gevarenverzekering (vaak ook wel brandverzekering genoemd maar de gevarenverzekering is meer omvattend dan enkel brand), aansprakelijkheidsverzekering gemeenten (AVG) en de CAR-verzekering.

Maar: niet alle schade is te vatten in een verzekering. Daarom is het cruciaal dat je affiniteit hebt met het aansprakelijkheidsrecht en daarnaast kritisch bent in de afwikkeling van allerlei schadeclaims.

 

Aandachtspunten:

 

1. “Huis-, tuin- en keuken” aansprakelijkstellingen komen wekelijks (vaak meerdere) binnen. Dit houdt in dat de gemeente aansprakelijk wordt gesteld maar de schade onder het eigen risico ligt van de AVG. In deze functie zal je dan ook zelf moeten pionieren of de gemeente al dan niet aansprakelijk is en of je de schade wenst te vergoeden. Te denken valt aan schade als gevolg van gebreken aan het wegdek, schadeclaims als gevolg van de groenvoorziening en mogelijk gevaarzettende verkeerssituaties.

2. Het werkt ook weleens andersom. Er wordt dan schade aangericht aan eigendommen van de gemeente. Hier is niet altijd een verzekering voor. Het is van belang dat je een goede aansprakelijkstelling kunt opstellen en de juridische grondslag kent waarop je de aansprakelijkstelling verstuurt.

3. Op eigen initiatief schakelen met de verzekeringsmakelaar van de gemeente als er sprake is van een grotere schade op een van de in het groen aangegeven verzekeringen. Hierbij dien je ook samen te werken met je collega’s om een beeld te krijgen van een schadegeval en wat de mogelijkheden zijn.

4. De gemeente beschikt over een wagenpark en een scala aan werkmaterieel. Dit wordt intensief gebruikt en er is dan ook geregeld sprake van een schade aan een van de objecten. Het is aan jou om die schade bij de verzekering te melden en van A tot Z te coördineren.

5. Goede communicatieve vaardigheden mogen niet ontbreken. Het afwijzen van aansprakelijkheid komt regelmatig voor. Het is de kunst om dit op een begrijpelijke manier te brengen zonder dat dit weerstand opwekt.

 

Functie-eisen

  • Juridische opleiding
  • Hbo werk- en denkniveau;
  • Ervaring met het werken en adviseren binnen een gemeentelijke/ overheidsorganisatie.
  • Wft-diploma - Adviseur schadeverzekering zakelijk is een pre. Kan zelfstandig werken binnen een juridisch team. Accuraat, pro-actief, adviseert met lef, neemt verantwoordelijkheid.

 

Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten