Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance juridisch adviseur grondzaken (zzp)

Geplaatst 30 mei 2022
Project ID: YIS 9115232
Plaats
Dordrecht
Uren
36 uur/week
Periode
4 maanden
Start: 25 jul. 2022
Einde: 23 nov. 2022
Tarief
85 - 90 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 15 jul. 2022 14:00

Start: z.s.m.

Aantal uur per week: tussen 20 en 36 uur (voorkeur naar 36 maar 20/24 bespreekbaar).

Richttarief 90 euro

 

 

 

Je bent een jurist met kennis van grondzaken. Je bent een netwerker en klantgericht. 

Je frisse blik op grondzaken maakt jou de ideale kandidaat. 

We verwelkomen jou graag in ons team.



 

Wat ga je bij ons doen?
 

 

De juridisch adviseur levert vanuit zowel een privaatrechtelijke als een publiekrechtelijke invalshoek een juridische bijdrage aan de werkzaamheden van het vakteam grondzaken. 

Deze bijdrage heeft betrekking op de behandeling en afhandeling van transacties met betrekking tot onroerende zaken en bestaat o.a. uit de uitgifte van (bouw)grond voor woningbouw/zelfbouwkavels, bedrijven, kantoren e.d.. 

Ook ben je verantwoordelijk voor de beheeradministratie van de contracten inzake in erfpacht, verhuur, huur en pacht. 

Je analyseert en adviseert over de juridische aspecten van gronduitgifte en de problematiek die zich voordoet op het werkterrein van de afdeling. 

Je adviseert het gemeentelijk grondbeleid. 

 

Daarnaast adviseert de juridisch adviseur bij kleinschalige gebiedsontwikkelingen op het gebied van kostenverhaal en verzorgt de contractvorming hiervoor (anterieure overeenkomsten en planschadeafwentelingsovereenkomsten).



 

Dit alles leidt ertoe, dat je zelfstandig werkt en verantwoordelijk bent voor het opstellen van koop- of huurovereenkomsten, het vestigen van zakelijke rechten, de administratieve voorbereiding van de bestuurlijke besluitvorming betreffende grondtransacties en de notariële (inclusief de financiële) afwikkeling daarvan, waartoe ook de gemeentelijke vertegenwoordiging behoort. 

 

Je neemt zelfstandig deel aan zowel interne als aan externe overlegverbanden ten behoeve van de juridische inbreng ten aanzien van kerntaken c.q. werkverbanden van de afdeling en bent verantwoordelijk voor die inbreng. 

Binnen grondzaken werk je nauw samen met de strategisch adviseurs, de planeconoom van het gebied waarbinnen je werkzaam bent en buiten de afdeling met collega’s van relevante disciplines binnen en buiten clusters.



 

Een aantal kernbegrippen van een juridisch adviseur in Dordrecht zijn:
 

·       Uitgiftecontracten;

·       Kostenverhaal;

·       Contractbeheer;

·       Beheeradministratie;

·       Notarieel transport.


 

 

Wat neem je mee?


 

·       HBO werk- en denkniveau;

·       Een relevante afgeronde opleiding, bij voorkeur HEAO richting Management, Economie en Recht (MER)/privaatrecht;

·       Communicatief sterk;

·      Accuraat en adviesvaardig;

·       Kan zelfstandig en in groepsverband werken;

·       Commercieel inzicht en overtuigingskracht;

·       Kennis van actuele wet- en regelgeving op het gebied van grondbeleid (Wro, omgevingswet, BBV-regels, aanbestedingsregels etc.).




 

Naast uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatie vaardigheden ben je een zeer vaardige adviseur. 

Je schakelt makkelijk en hebt overtuigingskracht.



 

Waar kom jij te werken?

 

De gemeente Dordrecht heeft veel grond in eigendom die wordt ingezet voor ontwikkeling en langdurig (agrarisch) gebruik. Daarbij heeft Dordrecht de opgave om de komende jaren te groeien met 4.000 woningen en staan we voor de uitgifte van een nieuw bedrijventerrein.

 

Het kernteam grondzaken bestaat op dit moment uit drie kerndisciplines, juridische zaken, taxatie en planeconomie (totaal 12 fte). Jij komt te werken bij de kerndiscipline Juridische zaken die bestaat uit 6 vaste collega's. Je werkt veelal zelfstandig aan uitgiften, soms in opdracht van een project. Daarbij werk je samen met deskundigen op het vlak van gebiedsontwikkeling. Vanuit grondzaken ben jij onze vertegenwoordiging waarbij je de juridische randvoorwaarden bewaakt en adviseert over de uitvoerbaarheid van de plannen. Dit doe je soms alleen, soms samen met de planeconoom en de taxateur. Wij werken ook samen met de andere gemeenten in de Drechtsteden. Dit biedt een interessante aanvulling op het werk in Dordrecht.

 

 

Wie zijn wij?

 

Jij maakt deel van het kernteam Grondzaken van het Cluster Stad. We werken in de gemeente Dordrecht met Opgaven en Clusters. De gemeente Dordrecht heeft voor deze indeling gekozen om flexibel en veerkrachtig te kunnen reageren op veranderende omstandigheden in de samenleving en de politieke wensen. Dordrecht en (regionale) partners werken hard aan een leefbare, aantrekkelijke en unieke stad en regio Drechtsteden.


 

Het Cluster Stad levert een belangrijke bijdrage aan de ruimtelijke en economische ontwikkeling van Dordrecht, via de Opgave Bouwende Stad. Grondzaken koopt, verkoopt en exploiteert gronden en gebouwen om daarmee plannen op het gebied van stedelijke vernieuwing mogelijk te maken en hierbij gebruikmakend van de instrumenten die het grondbeleid biedt. Daarbij ziet Dordrecht voor het team Grondzaken een belangrijke rol aan de voorkant van het gebiedsontwikkelingsproces om te adviseren over de uitvoerbaarheid van ontwikkelingen. 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten