Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance financieel projectcontroller (zzp)

Geplaatst 23 nov. 2022
Project ID: YIS 9124219
Plaats
Capelle aan den IJssel, Zuid-Holland
Uren
24 uur/week
Periode
5 maanden
Start: 2 jan. 2023
Einde: 2 jun. 2023
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 25 nov. 2022 16:00

Startdatum inzet: 2-1-2023

Einddatum inzet: 2-6-2023

32 - 36 uur per week

Schaal 11

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst

 

Financieel projectcontroller

 

In de gemeente Capelle aan den IJssel wonen en werken ruim 67.000 Capellenaren. Een uitdagende ambitie staat centraal, wij weten dat de technologische en maatschappelijke ontwikkelingen snel gaan. De ontwikkelingen zijn van grote invloed in en op het samenleven in onze stad. Zorgen voor een duurzame ontwikkeling van de stad vinden we belangrijk. Net zoals onze maatschappelijke taak zó vormgeven dat iedere Capellenaar mee kan doen. Wij anticiperen op wat er op ons afkomt.

 

Hoe doen wij dat?

Met lef en daadkracht onderscheiden wij ons en ideeën en initiatieven moedigen wij aan:

 

·        De bereikbaarheid voor alle Capellenaren is optimaal;

·        Vakmanschap en blijven ontwikkelen kenmerken ons:

·        De basis is op orde en innovatie staat voorop;

·        Samenwerken is vanzelfsprekend.

 

Dit alles vraagt een transparante, integere en duurzame organisatie.

 

Houd jij van een dynamische werkomgeving, vind je het leuk om interne en externe contacten aan te boren en te onderhouden? Dan ben jij de medewerker die wij zoeken!

 

Wie zijn wij?

Bij de unit Beleid en Advies verzorgen we het financieel advies voor de afdelingen van de gemeente Capelle aan den IJssel en de GR IJsselgemeenten, de planning en control documenten en zijn we de specialist op diverse deelterreinen zoals BBV (besluit, begroting en verantwoording), Algemene Uitkering, Verbonden Partijen en SISA. Ons team bestaat uit 13 medewerkers. We vormen samen met de unit Administraties en de unit Belastingen de afdeling Financiën (in totaal ongeveer 45 medewerkers).

 

Wie ben jij?

De projectcontroller ondersteunt en adviseert (project)managers en projectleiders bij het uitvoeren van de beheers- en control verantwoordelijkheid voor de financiële- en rechtmatigheidsaspecten voor projecten. De inzet en advisering van de projectcontroller richt zich op complexere projecten.

 

Kernbegrippen voor jou zijn: resultaatgerichtheid, samenwerken, klantgerichtheid, anticiperen, organisatievermogen en overtuigingskracht. Je vindt het leuk en uitdagend om vanuit je onafhankelijke positie (on)gevraagd te adviseren en te toetsen, waarbij je de functionele relatie met het management/projectleiders goed weet te houden. In de projectcontrolling zijn we volop aan het door ontwikkelen en bezig met het verder operationeel maken van de instrumenten en informatievoorziening ten behoeve de beheersing van projecten. Hieraan lever jij je bijdrage:

 

·        Ondersteunen en adviseren van projectmanagers/projectleiders bij het uitvoeren van de beheers- en controlverantwoordelijkheid voor projecten op basis van geld, organisatie, kwaliteit, informatie, tijd, omgeving en risico’s;

·        Signaleren van substantiële afwijkingen binnen projecten;

·        Ondersteunen en adviseren bij het opstellen van (bestuurs-) voorstellen voor projecten;

·        Participeren en adviseren in het mean and lean maken van processen in projecten;

·        Sparringpartner op het terrein van de planning & control en fysieke projecten.

 

De werkzaamheden richten zich onder meer op de ontwikkeling van het Rivium in Capelle aan den IJssel. De projecten hierin zijn of worden veelal geregeld door middel van anterieure overeenkomsten. Daarnaast dient er op een aantal grotere projecten, zoals de centrumring, ook projectbeheersing uitgevoerd te worden.  

 

Wij vragen:

·        WO- werk- en denkniveau, richting bedrijfseconomie of bedrijfskunde;

·        Kennis van of affiniteit met gemeentelijke financiën;

·        Aantoonbare kennis en ervaring met project control voor fysieke projecten en projectomgevingen;

·        Aantoonbare ervaring met anterieure overeenkomsten;

·        Proactieve en resultaatgerichte houding;

·        Goed in procesmatig denken en handelen;

·        Positief kritische instelling met een waarderende houding;

·        Je bent analytisch, communicatief, doelgericht, omgevingssensitief en klantgericht.

 

Wat hebben we te bieden?

We bieden je een verantwoordelijke en afwisselende functie in een jong en gezellig team, waarin hard wordt gewerkt. We hebben een gezonde dosis humor en we zijn trots op wat we doen. Je adviseert Afdelings- en Unithoofden en je neemt deel aan organisatie brede projecten. We werken vanuit een modern kantoor met flexibele werkplekken in het centrum van de stad. Er is gratis parkeergelegenheid en de bereikbaarheid met het openbaar vervoer is uitstekend. 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten