Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance Financieel Adviseur (zzp)

Geplaatst 26 jan. 2022
Project ID: YIS 9108400
Plaats
Ridderkerk
Uren
36 uur/week
Periode
4 maanden
Start: 1 mrt. 2022
Einde: 30 jun. 2022
Tarief
Onbekend

Sollicitatie deadline: 1-02 14:00 Kandidaten die eerder worden aangeboden, worden (mogelijk) eerder beoordeeld en uitgenodigd voor een kennismaking.

Standplaats: Ridderkerk, momenteel alles vanuit huis. 

Startdatum (gewenst)? Z.s.m. 

Startdatum (uiterlijk)? 1 maart 2022. 

Einddatum? 30 juni 2022.

Min/max aantal uur per week? Minimaal 24 uur per week, maximaal 36 uur per week.

Vaste werkdagen gewenst / vereist? Nee niet direct, dinsdag is wel een goede dag om op kantoor (als het weer mag)/ aan het werk te zijn.

Mogelijkheid tot thuiswerken? Ja

Schaal CAR UWO? Schaal 10 

Minimaal aantal recente en relevante jaren werkervaring? 2 jaar.

 

Werken bij de BAR-organisatie, dat betekent: meer dan 800 medewerkers, allemaal met hun eigen deskundigheid, samen aan de slag voor Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk. Drie zelfstandige gemeenten, één moderne uitvoeringsorganisatie. Werken in een groot gebied met veel bedrijvigheid, 125.000 inwoners en drie gemeentebesturen: uniek en uitdagend!

                                                          

Drie gemeenten financieel gezond houden: dat is de opdracht aan de vijf teams die tezamen het cluster Financiën vormen. Alles wat met financiën en administratie te maken heeft, is in dit cluster gebundeld. We zijn verantwoordelijk voor het bepalen van de financiële strategie en adviseren managers, teamleiders en andere medewerkers bij belangrijke beslissingen. We stellen de P&C-producten op voor de drie gemeenten en de gehele BAR-organisatie en verwerken de boekhouding. Een apart team is inzetbaar voor het innen van de belastingen in de gemeente Ridderkerk.

 

Het team financieel advies is op zoek naar een:

 

   Financieel adviseur/Business Partner

                                                                        (24 - 36 uur per week)                                                                       

 

Wat ga je doen?

Als financieel adviseur/business partner ga je aan de slag voor het sociaal domein. Als er één domein is waar je met jouw inbreng het verschil kunt maken, is dit het. Natuurlijk gaat het ook hier om cijfers. Maar dat is niet het enige: je adviseert over zaken die direct van invloed zijn op het welzijn van onze inwoners. De keuze voor het één kan impliceren dat een ander speerpunt minder financiële ruimte toebedeeld krijgt. Stevige afwegingen. Afwegingen die je niet alleen maakt, maar als ‘partner’, samen met de ‘business’.

 

In je rol als adviseur weet je mensen mee te krijgen in de keuzes die je voorstelt. Je maakt ze enthousiast om de kans achter het probleem te zien. Je stimuleert budgethouders om hun verantwoordelijkheid te nemen. Daarmee creëer je een team dat één gezamenlijk belang heeft: mensen in onze drie gemeenten ondersteunen, de leefbaarheid in de drie plaatsen vergroten en de participatie stimuleren. Dat geeft je werk een extra dimensie, die van iets goed doen voor de maatschappij. En dat geeft jou als business partner elke dag energie om met de grote uitdagingen die er liggen om te gaan.

 

De zakelijke kant: je bent alert op budgetafwijkingen, je wendt je creativiteit aan bij de besteding van budgetten en je let op een soepele aanlevering van P&C-producten vanuit je cluster. Als het nodig is help je met het opstellen en doorrekenen van business cases. Ook kijk je over de schouder mee bij het maken van begroting en jaarrekening.

 

Wat vragen wij van je?

Je bent een ervaren adviseur: zelfstandig in je optreden, proactief en kritisch in je werk. In alles wat je doet, realiseer je je continu dat jouw werk ertoe doet voor onze inwoners. Het kan hectisch zijn in je rol, maar je bewaart onder alle omstandigheden het overzicht. Ervaring binnen een gemeentelijke organisatie is een pre.

 

Verder vinden we het belangrijk dat je beschikt over:

l een afgeronde relevante hbo-opleiding of vergelijkbaar werk- en denkniveau

l ruime (gemeentelijke) financiële administratieve kennis en ervaring

l goede communicatieve en adviesvaardigheden

l gedegen kennis van Microsoft Office (met name Excel)

l ervaring met Key2Finance is een pre

l de capaciteiten om mensen te enthousiasmeren en te stimuleren

 

Must haves (knockouts)?

l Een afgeronde relevante hbo-opleiding of vergelijkbaar werk- en denkniveau;

l Ruime (gemeentelijke) financiële administratieve kennis en ervaring;

l Goede communicatieve en adviesvaardigheden;

l Gedegen kennis van Microsoft Office (met name Excel);

l De capaciteiten om mensen te enthousiasmeren en te stimuleren.

 

Pre's?

l Ervaring met Key2Finance is een pré.

 

Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Het is niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten