Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance deelprojectleider omgevingsplan (zzp)

Geplaatst 2 mrt. 2022
Project ID: YIS 9110437
Plaats
Lansingerland
Uren
32 uur/week
Periode
9 maanden
Start: 15 mrt. 2022
Einde: 31 dec. 2022
Tarief
Onbekend

Deadline sollicitatie: 08-03 13:00 uur

Start: zsm

Einddatum inzet: 31-12-2022

Uren per week: 32

 

Wat je gaat doen

Jouw uitdaging: jij neemt verantwoording voor de opbouw en inhoud van het omgevingsplan. Hiermee doe jij, vanuit het projectteam invoering Omgevingswet, een belangrijke bijdrage aan deze opgave in Lansingerland. Je adviseert over mogelijke processtappen en besluitvorming. 

Jij zet jouw kennis, ervaring en vaardigheden in voor onder andere de volgende werkzaamheden:
 

· Je coördineert het opstellen en uitvoeren van het Plan van aanpak omgevingsplan 2022-2029 en delegatie en gaat aan de slag met het opstellen van de eerste bouwsteen van het Omgevingsplan: Bestaande woonwijken.

· Je komt, samen met jouw deelprojectteam en met onze projectleider burgerparticipatie, tot een voorstel voor het aanwijzen gevallen bindend adviesrecht, delegatie en verplichte participatie onder de Omgevingswet

· Je maakt een voorstel voor “Mensen en middelen omgevingsplan 2022-2029” over de organisatorische onderwerpen.

· Je voert regie op de totstandkoming van de Verordening Nadeelcompensatie

· Je adviseert je collega deelprojectleider bij het vormgeven van de Omgevingsvisie 2.0

· Je draagt zorg voor het aanpassen van de APV op de Omgevingswet

· Je adviseert over het nieuwe instrumentarium van de Omgevingswet aan je collega’s en je adviseert de directie, het bestuur en de gemeenteraad in de ontwikkelingen en mogelijke keuzes.

· Je werkt samen met de collega’s uit de lijn en schakelt daarover op verschillende niveaus van bestuur, beleid tot uitvoering.

 

Wie je bent

Je ziet de grotere lijn en weet losse puzzelstukken met elkaar te verbinden. 

Je weet jezelf goed te verwoorden en maakt duidelijke afspraken om gestelde doelen te behalen. 

Jouw analytisch vermogen en doelgerichte benadering maken dat je resultaat boekt bij complexe project- en planningsvraagstukken. Je schakelt makkelijk tussen projectmanager/opdrachtgever, lijn en het project. Je betrekt tijdig collega’s met specialistische kennis en vindt de aansluiting met samenhangende vakgebieden zoals omgevingsrecht, ruimtelijke en economische strategie en ict. 

Dit alles doe je met de zorgvuldigheid die past binnen een politiek bestuurlijke omgeving.
 

 

Wat wij vragen


Voor deze rol dien je stevig in je schoenen te staan en de nodige ervaring mee te nemen. 

We zoeken iemand die leiding kan geven aan projecten en het overzicht behoudt. Bij voorkeur beschik jij over onderstaande criteria. Mocht je hier niet over beschikken, maar wel aanknopingspunten zien, neem vooral contact met ons op:

· Je beschikt over een universitair werk- en denkniveau, verkregen door opleiding, werkervaring en aanvullende cursussen;

· Je hebt meerdere jaren werkervaring binnen een projectomgeving; 

· Je hebt als projectleider ervaring met projectmatig en resultaatgericht werken aan een opgave

· Aantoonbare werkervaring binnen het brede domein van de fysieke leefomgeving en de toepassing van wetgeving op het gebied van milieu en ruimtelijke ordening is een pré. 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten