Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance Consulent Sociaal Domein Poort (zzp)

Geplaatst 1 feb. 2022
Project ID: YIS 9108661
Plaats
Dordrecht
Uren
36 uur/week
Periode
3 maanden
Start: 20 jun. 2022
Einde: 15 sep. 2022
Tarief
50 - 65 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 17 jun. 2022 09:00

Startdatum inzet: zo snel mogelijk. Geschikte kandidaten worden direct voorgedragen. 

Aantal uren p/w: 36 uur, 

Duur:  3 maanden met optie op verlenging, 

 

Consulent Sociaal Domein Poort

Dordrecht/32- 36 uur per week


Ben jij een mensgerichte en innovatieve verbinder, met kennis van rechtmatigheid en doelmatigheid, binnen het sociaal domein? Dan zoeken wij jou!!!
 

Wie zijn wij?

Wij zijn de vijfde Sociale Dienst van Nederland. Een innovatieve organisatie, waar ruimte is om ideeën uit te proberen, die onze dienstverlening verder versterkt. De Sociale Dienst Drechtsteden is een regionale sociale dienst en werkt voor zeven gemeenten in de Drechtsteden.

Wij hebben een stevige ambitie die ertoe moet leiden dat alle inwoners van de Drechtsteden zelfstandig en volwaardig kunnen leven, werken, wonen en meedoen. Waar dat niet lukt, helpen we die mogelijkheden vergroten. Daarbij staan vanuit de visie 3 opgaven centraal: het versterken van bestaanszekerheid, het ontwikkelen naar werk en het zorgen voor ondersteuning. Elke opgave heeft meerdere ambities en speerpunten.
 

Wij willen onze dienstverlening in het veranderende sociaal domein de komende jaren (steeds) op een verbindende wijze met onze omgeving verder blijven professionaliseren en verbeteren, waarbij de visie en de 3 benoemde opgaven verder vorm worden gegeven. Flexibiliteit, samenwerken, innovatie, mensgerichtheid en klantbeleving zijn voor ons begrippen die centraal staan in deze visie.
 

Wat doen wij?

Onze dienstverlening begint bij de afdeling Poort/Toegang. De Poort maakt onderdeel uit van onze Frontoffice werk en inkomen. De teams van de frontoffice werk en inkomen, zorgen voor het versterken van de bestaanszekerheid, het ontwikkelen naar werk en het ondersteunen van onze klanten. Bij de Poort, voeren wij het eerste gesprek, met klanten, die zich melden voor een uitkering. Dit doen we doormiddel van een brede integrale intake. Tijdens deze brede uitvraag, richten we ons op alle leefgebieden, van de klant. Het accent ligt hier zowel op, rechtmatigheid als doelmatigheid. Wij werken vanuit de bedoeling. 

 

Wat ga je doen?

·      Beoordelen van recht op voorliggende voorzieningen of een uitkering

·      Voeren van een brede integrale intakegesprek, gericht op alle leefgebieden

·      Signaleren (multi)problematiek en zo nodig doorverwijzen en samen werken met de ketenpartners.

·      Signaleren mogelijke fraudegevallen en hierin de samenwerking opzoeken met handhaving

·      Het verstrekken van informatie en advies over gemeentelijke voorzieningen

·      Voeren van regie en verantwoording voor het traject, van aanvraag tot overdracht

·      Beoordelen van de (arbeidsmarkt)mogelijkheden van je klant

·      AVG proof rapporteren en het opstellen van een plan van aanpak

·      Beoordelen welke interventie de klant nodig heeft en overdragen naar de juiste afdeling
 

Wie zoeken wij?

Wij zijn opzoek naar een Consulent Sociaal Domein Poort bij SDD. In deze functie, ben je verantwoordelijk, voor het zo scherp mogelijk krijgen van de hulpvraag van de klant. Dit is dus breder, dan alleen het beoordelen van recht op een voorliggende voorziening of een uitkering. Je bent het eerste aanspreekpunt voor de klant, die een beroep doet op de Participatiewet. Je hebt de regie over het traject van de klant, van aanvraag tot overdracht. Op basis van een brede integrale intake, maak je samen met de klant een voorlopig plan van aanpak en draagt de klant over naar een passende afdeling, binnen werk en inkomen.

 

Om deze functie goed te kunnen uitvoeren beschik jij over overtuigingskracht, ben je analytisch en heb je een probleemoplossend vermogen. Je bent proactief, resultaatgericht, leergierig en gericht op samenwerking. Ook ben je standvastig, communicatief sterk en durf je je uit te spreken, wanneer je het ergens niet mee eens bent. Waar nodig ben je creatief en flexibel binnen de kaders. Jouw organisatiesensitiviteit helpt je om zaken voor elkaar te krijgen.

 

Wat neem je mee?
 

  • Een relevante hbo-opleiding afgerond, bij voorkeur maatschappelijk werk of SJD
  • Minimaal 2 jaar recente werkervaring in een soortgelijke functie, kennis van doelmatigheid en rechtmatigheid
  • Kennis van de Participatie Wet en aanverwante wet- en regelgeving
  • Affiniteit met de doelgroep
  • Ervaring met Suite en Suwinet
  • Goede communicatieve en sociale vaardigheden, kennis van motiverende gespreksvoering
  • Ervaring met het coachen van klanten
  • Ervaring met ZRM en/of Dariuz is een pré
  • Kennis sociale kaart is een pré

 

Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Het is niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten