Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance consulent backoffice participatie (zzp)

Geplaatst 21 jun. 2022
Project ID: YIS 9116681
Plaats
Weert, Limburg
Uren
36 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 20 jul. 2022
Einde: 20 jan. 2023
Tarief
40 - 50 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 28 jun. 2022 12:00

Startdatum: 20 juli 2022

Einddatum: 20 januari 2023 met kans op verlenging

Uren per week: 36 uur 

Tarief: indicatie €40/ €50

Deadline: 28 juni 2022, 12:00 uur. Geschikte kandidaten worden direct onder de aandacht gebracht, de vacature kan dan ook eerder gesloten worden.

 

 

Consulent backoffice (uitvoering regeling leefgeld Oekraïense vluchtelingen) bij de gemeente Weert

 

Je bent als Consulent Backoffice in velerlei opzichten inzetbaar en actief betrokken bij sociale vraagstukken. 

Zo dien je over een goed administratief, juridisch en financieel inzicht te beschikken. Je bent in staat om snel en accuraat verbanden te kunnen zien en leggen en situaties in te schatten. Je werkt in een dynamische omgeving waarbij een hoge omzet- of productiesnelheid wordt verwacht en waarin veelal sprake is van duidelijke piekmomenten. 

Het is dan ook van belang dat je over een flinke dosis relativeringsvermogen en stressbestendigheid beschikt en onder druk en met deadlines kunt werken. 

 

Vanuit de samenwerkingsrelatie met de Frontoffice ben je (mede)verantwoordelijk voor een snelle en accurate dienstverlening waarbij je het overzicht houdt over verwerking en besluitvorming rondom producten die aan jou zijn toegewezen. Daarbij stel je het resultaat voor de klant en organisatie voorop en kun je vakkundig toewerken naar oplossingen.

 

Je bent in staat om op zelfstandige wijze een klantenbestand van een vastgesteld aantal klanten te beheren en verzorgt daarbij de afwikkeling van mutaties, onderzoeken en verzoeken. Dit doe je vanuit een professionele en klantgerichte opstelling.

 

Specifieke taken:

De Regeling opvang ontheemden Oekraïne is op 1 april 2022 gepubliceerd in Staatscourant 2022, 9469. Oekraïense vluchtelingen kunnen in Nederland een maandelijkse financiële toelage krijgen ten behoeve van voedsel, kleding en andere persoonlijke uitgaven, tenzij de ontheemde inkomsten uit arbeid heeft. De hoogte van dat bedrag is afhankelijk van waar zij worden opgevangen en met hoeveel personen ze hier zijn gekomen. Bij de verstrekking van leefgelden maken we onderscheid tussen ontheemden die in een gemeenschappelijke opvang (GOO) worden gehuisvest en de ontheemden die gebruik maken van particuliere opvang (POO).

 

Specifieke taken die hierbij horen zijn:

·      Het nemen van besluiten m.b.t. klanten van registratie t/m administratieve verwerking: op hoofdlijnen aanvragen van een periodieke financiële toelage ten behoeve van voedsel, kleiding en andere persoonlijke uitgaven, mutaties en afstemmingen en her- en beëindigingsonderzoeken. Hierin is begrepen het controleren van het dossier op juistheid en volledigheid, het rappelleren bij ontbreken van gegevens, waar nodig in contact treden met de klant en/of instanties om aanvullende gegevens te verkrijgen en het besluiten en beschikken op de betreffende producten;

·      Beheer van het klantenbestand in de vorm van een caseload;

·      Partner zijn m.b.t. opdrachten (vragen, cases etc.) die vanuit het Frontoffice worden geïnitieerd;

·      Vorm en inhoud geven aan inkomensondersteuning waaronder de verantwoordelijkheid voor juiste en tijdige betalingen;

·      Handhaving en borging rechtmatigheid, voor zover niet voor rekening komend van het cluster ‘handhaving’, op basis van signalen en onderzoek.

 

 

Jouw kwaliteiten

Om deze functie succesvol te kunnen uitvoeren ben je iemand die houdt van samenwerken, resultaatgericht en besluitvaardig is en zich snel een goed afgewogen oordeel kan vormen. Je communiceert helder en duidelijk zowel in woord als geschrift. Het is belangrijk dat je zelfstandig kunt werken en goed kunt plannen en organiseren.

 

Jouw achtergrond

·      Een door opleiding en/of werkervaring verkregen Mbo-niveau (niveau 4);

·      Kennis van de relevante wet- en regelgeving binnen de Participatiewet en andere sociale wetgeving;

·      Kennis van de juridische ‘omgeving’ en sociale kaart.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten