Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance communicatie adviseur en projectleider Global Goals

Geplaatst 30 sep. 2021
Project ID: YIS 9102014
Plaats
Helmond
Uren
32 uur/week
Periode
7 maanden
Start: 4 okt. 2021
Einde: 30 apr. 2022
Tarief
Onbekend

Sollicitatie deadline: 12-10 12:00

 

Voor gemeente Helmond zijn wij op zoek naar een communicatieadviseur én projectleider global goals. Twee opdrachten, uit te voeren door 1 persoon in 32 uur per week of uit te voeren door 2 personen, elk een afgebakende opdracht, dan 16 uur per week, in elk geval tot 1 mei. Deze opdracht wordt gewaardeerd in schaal 10 Cao gemeenten.

 

De uitdaging: communicatieadviseur

 

Als communicatieadviseur zorg jij samen met collega’s voor een optimale dienstverlening voor iedereen die woont en werkt in Helmond. Je hebt je voelsprieten in de stad en de organisatie. Samen met collega’s integraal bedenken, opzetten en uitvoeren van hoogwaardige (interne en externe) communicatieactiviteiten rondom diverse projecten binnen gemeente Helmond. Je signaleert relevante ontwikkelingen binnen en buiten de gemeentelijke organisatie. Je bent in staat om te kijken wat er aan de hand is, wat is de vraag achter de vraag? Je weet een proactieve houding te combineren met een hands on mentaliteit. Als adviseur lever je in deze opdracht een bijdrage gericht op de grote opgaven binnen het sociaal domein. Je doet dit in nauwe samenwerking met de strategisch communicatieadviseur.

 

Je bent een stevige gesprekspartner. Je bent betrokken bij diverse projecten en beleid, onder andere gericht op het sociaal domein. Je bent een verbinder van opgaves en vraagstukken. Vanuit strategie ga je zelf aan de slag met de middelen. Je bent zowel adviserend als meewerkend bezig. Je voelt daarin aan wat nodig is, de ene keer volle bak ondersteunen, de andere keer op afstand meekijken, zowel denken als doen!

 

De uitdaging: projectleider Global Goals

 

Als projectleider ben jij hét aanspreekpunt vanuit de gemeente voor de Global Goals en ben je bezig met de voorbereiding voor de adviescommissie. Je bent lid van de werkgroep Fair Trade Label Helmond. Daarnaast houdt je je bezig met het bijhouden van MAEX.nl en het koppelen van MAEX aan de herijking van het subsidieprogramma en het social return beleid. Ook richt je je op bewustwording in het onderwijs en ben je betrokken bij andere bewustwordingscampagnes richting inwoners. Er zullen in 2022 enkele nieuwe projecten in dit kader worden opgezet. Hier zul jij als projectleider een belangrijke bijdrage aan leveren.   

 

Je bent betrokken bij diverse projecten in het kader van Global Goals en je behoudt dus het overzicht. Je bent een netwerker en vooral een verbinder, iemand die anderen kan enthousiasmeren om aan de slag te gaan met de Global Goals, zowel intern als extern. Je bent een stevige gesprekspartner en je voelt aan wat nodig is. Je denkt mee, geeft richting en stuurt bij waar nodig.  

 

De ideale kandidaat

 

Je hebt HBO werk- en denkniveau en een aantal jaren werkervaring met (overheids)communicatie en projectmatig werken. Je neemt inhoudelijke expertise mee en je weet (project)leiders en medewerkers op coachende manier mee te nemen. Je hebt oog voor de bestuurlijke verhoudingen, respect voor alle functies en verantwoordelijkheden. Werken voor de gemeente zie je als een uitdaging. Vanwege de veelheid aan opgaves, maar ook omdat je het mooi vindt een bijdrage te leveren aan de maatschappij. En tot slot: Helmond doet je hart sneller kloppen. Wij zijn de stad van de Makers van de Toekomst. En zeg nou zelf, met bovenstaand profiel. Wie wil daar nou niet voor werken?

 

Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten