Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance clustermanager maatschappij (zzp)

Geplaatst 17 mrt. 2022
Project ID: YIS 9111261
Plaats
Ridderkerk
Uren
36 uur/week
Periode
8 maanden
Start: 1 mei 2022
Einde: 31 dec. 2022
Tarief
Onbekend

Deadline sollicitatie: 22-3 16:00 uur

Startdatum inzet: 1-5-2022 (uiterlijk 01 juni)

Einddatum inzet: 31-12-2022

Aantal uur per week: Minimaal 32, maximaal 36 uur.

 Vaste werkdagen gewenst / vereist? Dinsdag vereist i.v.m. MT.

 Mogelijkheid tot thuiswerken? Ja.

 Tariefstelling: schaal  13

Standplaats: Ridderkerk.

 

Werken bij de BAR-organisatie, dat betekent: meer dan 800 medewerkers, allemaal met hun eigen deskundigheid, samen aan de slag voor Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk. Drie zelfstandige gemeenten, één moderne uitvoeringsorganisatie. Werken in een groot gebied met veel bedrijvigheid, 125.000 inwoners en drie gemeentebesturen: uniek en uitdagend!

 

Maatschappij bestaat uit 4 clusters. Samen vormen deze clusters het totale Maatschappelijke domein voor de 3 gemeenten (Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk).

De clusters werken onderling samen met elkaar en met interne en externe partners aan de totstandkoming of (door)ontwikkeling van gezonde en inclusieve wijken. 

Wijken waarin het voor iedereen mogelijk wordt gemaakt naar vermogen actief en betekenisvol te participeren. Er moet worden ingespeeld op de veranderende rol voor de lokale overheden. Ook zien de medewerkers van de clusters toe op de sociale infrastructuur in de drie gemeenten. Die is, in lijn met zorg-nieuwe-stijl, meer en meer gebaseerd op wat inwoners zelf kunnen. Belangrijk onderdeel van deze sociale infrastructuur vormen de Wijkteams.

Plaats in de organisatie

Je maakt, samen met de directeur Maatschappij, 3 collega clustermanagers, en de secretaris, deel uit van het MT. Je rapporteert aan de directeur en geeft leiding aan meerdere teamleiders en indirect aan circa 75 medewerkers.

 

De transitie binnen het sociaal domein hebben we achter de rug in de BAR-organisatie. Organisatorisch staat alles. Nu begint het echte werk: de transformatie, zorg en welzijn op een andere manier insteken. Meer uitgaan van de eigen kracht van inwoners, preventie versterken, werken aan een stevig eigen netwerk, de beweging van zware naar lichte zorg en gebiedsgericht werken. Dat doen we met clustermanagers, die elk één gemeente en één aandachtsgebied hebben. 

Jij bent verantwoordelijk voor 1 van deze gemeenten en voor Jeugd. Een stevige portefeuille, en vooral één waarin je op een moment instapt dat je zelf veel kunt initiëren.

 

Samen met zorgaanbieders en welzijnsinstellingen breng je de nieuwe strategische koers in praktijk. Je focus komt te liggen op de gemeente waar jij verantwoordelijk voor bent, Jeugd en een aantal grotere projecten. Daarnaast heb je een aantal teamleiders die je ondersteunen en een team van medewerkers waar je leiding aan geeft.

 

In het maatschappelijk veld is je werk altijd al van belang, maar helemaal in een tijd als deze.

De Oekraïne crisis heeft een enorme impact op de doelstellingen in het sociale domein,. Dat betekent dat we nog slimmer moeten zijn in de inzet van mensen en middelen: het is aan jou om de juiste prioriteiten te stellen, binnen het speelveld dat er is. 

Je hebt te maken met het werkprogramma van het college, met de transformatieagenda die we intern zijn overeengekomen en de verantwoording richting de directieraad.

 

Het is werk waar je een positieve impact kunt bereiken in het leven van veel inwoners. En wat het extra inspirerend maakt, is dat je voor Jeugd te maken hebt met drie ‘opdrachtgevers’, met per gemeente een eigen agenda. Dat maakt dat je weliswaar voor 125.000 inwoners aan de slag gaat, maar ook de flexibiliteit moet hebben om je beleid lokaal te “finetunen”.

 

Wat vragen we van je?

Je bent een stevige persoonlijkheid die al succes heeft gehad in een transitieopdracht op het snijvlak van publieke en private omgeving. Het liefst in een gemeente, in ieder geval heb je affiniteit met het maatschappelijke en/of sociale domein en met name op het gebied van Jeugd. 

Je beschikt over politiek-bestuurlijke sensitiviteit. Je omarmt de beginselen van integraal management. Je draagt de gemeenschappelijke verantwoordelijkheid waarbij je het organisatiebelang laat prevaleren boven individuele of teambelangen. 

Je weet medewerkers te enthousiasmeren en te stimuleren eigenaarschap te tonen en uit de dagelijkse praktijk te stappen en hun talenten optimaal in te zetten, verder te ontwikkelen. Je bent benaderbaar, empathisch, wekt vertrouwen en bewerkstelligt dat medewerkers zonder schroom hun inzichten delen. 

Je maakt keuzes, prioriteert aandachtsgebieden, maakt heldere afspraken en komt deze na, hetgeen je ook van anderen verwacht. Een eenmaal genomen besluit wordt uitgevoerd en is niet de start van een nieuwe discussie. Je bent vasthoudend en overtuigend. Je draagt de visie met verve uit, toont lef en durft voorop te lopen. Je laat je niet bij enige weerstand uit het veld slaan. 

Je staat te allen tijde met beide voeten op de grond en bent zowel binnen het MT als je eigen team een teamspeler.

 

Je hebt/bent ook:

  • Minimaal een afgeronde hbo-opleiding
  • Visie en innovatief
  • Coachend leiderschap
  • Sensitief
  • Plannen en organiseren
  • Analytisch en besluitvaardig
  • Overtuigingskracht
  • Samenwerken
  • Vasthoudendheid
  • Resultaatgerichtheid
  • Minimaal aantal recente en relevante jaren werkervaring? 5 jaar.

 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten