Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance Business Controller Sociaal Domein

Geplaatst 20 mei 2021
Project ID: YIS 9095279
Plaats
Molenlanden
Uren
36 uur/week
Periode
77 jaren , 7 maanden
Start: 20 mei 2021
Einde: 1 jan. 2099
Tarief
65 - 80 €/month

Dit ga je doen

De inrichting van de financiële functie hebben wij verdeeld over een team Financiële Administratie en een Team Financiën, Beleid en Control (FBC). Jij bent onderdeel van FBC dat de regie voert over de P&C cyclus, de (verbijzonderde) Interne Controle en de procesbeschrijvingen. Binnen het team werk je nauw samen met collega-business en -financial controllers en ben je elkaars sparringpartner.


Businesspartner voor vakteams

Je ondersteunt een aantal vakteams als businesspartner. Het is voor jou een uitdaging om mee te denken over hun primaire proces en hun aanspreekpunt te zijn voor Financiën en Planning & Control. Je helpt onder meer bij de doorontwikkeling naar zelforganisatie op het gebied van de planning & control cyclus. Ook draag je bij aan bewustwording over budgetbeheer, risicomanagement en Interne Controle.


Bruggenbouwer

Je slaat een brug tussen de business en Finance & Control. Samen met de concern controller stel je een controlagenda op, waarin concrete en meetbare ambities worden vastgelegd om financiële processen op orde te brengen. Het College verklaart op basis van de deskundigheid, werkzaamheden en vastleggingen van het team FBC dat uitgaven rechtmatig zijn geweest.

Daarnaast vertegenwoordig je de gemeente in regionale overleggen en neem je deel aan organisatie brede programmatafels.


Dit ben jij

Je hebt een HBO werk- en denkniveau, actuele kennis van overheidsfinanciën, financiële wet- en regelgeving en minimaal drie tot vijf jaar ervaring, het liefst binnen een gemeente. Als stevige gesprekspartner ben je van de inhoud en de relatie. Je weet hoe je moet acteren als je bijvoorbeeld een signaal moet afgeven aan de concerncontroller. We hoeven jou niets meer te vertellen over projectmatig en programmatisch werken en het doorgronden van werkprocessen. Je acteert sterk op strategisch én tactisch niveau, bent een teamspeler en een echte verbinder. Je werk organiseer je niet vanachter je bureau, maar in een constructieve, professionele en prettige samenwerking met je directe collega’s. Je communicatieve vaardigheden zijn uitstekend. In een stresssituatie blijf je kalm en denk je in oplossingen. Je bent vasthoudend, vernieuwend, dienstverlenend en ziet altijd kansen voor verbeteringen. 


Plug and play business controller, aantoonbare recente ervaring binnen het sociaal domein, communicatief sterk. Een echte verbinder, kennis en ervaring van het sociaal domein en samenwerking met gemeenschappelijke regelingen, 


Sollicitatie deadline is 28-5 om 07:30 uur