Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance adviseur bedrijfsvoering

Geplaatst 17 sep. 2021
Project ID: YIS 9101424
Plaats
Dordrecht
Uren
36 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 17 sep. 2021
Einde: 17 mrt. 2022
Tarief
60 - 80 €/uur

Sollicitatie deadline: 24-09 11:00

Schaal 10/11

Aantal uren: minimaal 30 maximaal 36

Combinatie van op locatie en thuiswerken, minimaal 1 dag in de week op kantoor bij Gemeente Dordrecht

 

Gemeente Dordrecht is op zoek naar vaste invulling voor de rol van adviseur bedrijfsvoering. Echter laat deze invulling nog even op zich wachten en willen ze de tussenliggende periode interim invullen met daarbij een duidelijke opdracht.

 

Ben jij een energieke en daadkrachtige adviseur die ons helpt en meewerkt aan het vernieuwen van onze visie op en aanpak van bedrijfsvoering? Heb jij de bagage in huis om de bedrijfsvoering te versimpelen en wendbaar te maken? Dan gaan wij graag met je in gesprek!

 

Waar kom je te werken?

 

Je komt te werken bij het kernteam Organisatie en Bedrijfsvoering (O&B) van het cluster VBO. Dit cluster ondersteunt de ambtelijke organisatie en het college en is verantwoordelijk voor de regie op en coördinatie en ontwikkeling van strategische, bedrijfsvoerings-, organisatorische en financiële vraagstukken. Binnen het cluster bestaan verschillende sub-teams. Het team O&B is een zelforganiserend team waarbij de taken en rollen van de leidinggevende met elkaar worden opgepakt.

 

Onze organisatie

Ontwikkelen doe je bij ons in hoog tempo. We willen graag dat jij het beste uit jezelf en anderen haalt. Samen zetten we ieders talent zo goed mogelijk in. We hebben onze organisatie zo ingericht dat we flexibel en veerkrachtig kunnen reageren op veranderingen in de samenleving en in de politiek. We werken integraal, resultaatgericht en snel. Wij werken steeds meer in zelforganiserende teams. We bepalen samen het gewenste resultaat, nemen samen besluiten en sturen samen bij.

 

Wat ga je doen?

 

Als gemeente willen wij een visie op de bedrijfsvoering formuleren die past bij onze organisatieprincipes. Je werkt samen met collega's aan de visie op onze toekomstige bedrijfsvoering. Je zoekt actief de verbinding met andere teams in ons cluster Versterking Bestuur en Organisatie (VBO), waarbij je in samenwerking met de collega's zorg draagt voor een integrale en eenduidige advisering. Je denkt mee op (strategische) bedrijfsvoerings-onderwerpen, cluster-overstijgend. Denk hierbij aan: ICT, planning en control (P&C), financiële administratie (CBB), HR etc.

 

Jij hebt de lead waar het gaat over brede bedrijfsvoering voor alle kernteams van de gemeente. Daarbij werk je samen met onze diverse specialisten. Je hebt binnen bedrijfsvoering oog voor specifiek de ontwikkelingen op gebied van ICT en inkoop. Je vindt het fijn om een bijdrage te leveren aan het professioneel ontwikkelen van je collega's in je team en zo dit team naar een hoger niveau te tillen.

 

Vanaf jouw start krijg jij bij ons een (door)ontwikkelings- en toetsingsrol. Vanuit deze rol zorg jij voor balans tussen proces, integraliteit en eenduidigheid. Dit doe je door enerzijds kritisch te blijven op de bedrijfsvoerings- en inkoopprocessen en door kansen voor verbetering op te pakken. Anderzijds zorg je voor de doorontwikkeling van de visie en vraagstukken o.b.v. (maatschappelijke) ontwikkelingen, waarbij het denken vanuit de kernteams in het primaire proces centraal staat.

 

Je bent het aanspreekpunt voor het inkoopbeleid, verzekeringen en contractmanagement. Het regionaal inkoop- en aanbestedingsbeleid is vastgesteld. Dit vertaal je naar een lokale strategie en borgt dit binnen de organisatie. Per 1 januari 2021 hebben wij een nieuw contractregistratiesysteem. Het is aan jou om met dit systeem het contractmanagement binnen de gemeente Dordrecht te monitoren en verder te optimaliseren. 

 

Opdrachtomschrijving interim periode:

 

Je gaat aan de slag met de doorontwikkeling van onze bedrijfsvoering. Deze doorontwikkeling gaat ervoor zorgen dat onze bedrijfsvoering aansluit op onze organisatieontwikkeling. Daarmee wordt het een sturingsinstrument dat aansluit bij onze opgaven en de kerntaken die we als gemeente uitvoeren. Je hebt oog voor de ontwikkelingen op ICT en inkoop.

Vanaf jouw start krijg jij bij ons een (door)ontwikkels- en toetsingsrol. Vanuit deze rol zorg jij voor balans tussen proces, integraliteit en eenduidigheid. Aandacht voor plan-/projectmatig werken is essentieel. Dit doe je door enerzijds kritisch te blijven op de bedrijfsvoerings- en inkoop processen en deze processen te verbeteren. Anderzijds zorg je voor de doorontwikkeling van de visie en vraagstukken o.b.v. (maatschappelijke) ontwikkelingen.

 

Ook ga je aan de slag met het inkoopbeleid, verzekeringen en contractmanagement. Het regionaal inkoop en aanbestedingsbeleid is vastgesteld en moet vertaald worden naar een lokale strategie en dient geborgd te worden binnen de organisatie. Per 1 januari 2021 hebben wij een nieuw contractregistratiesysteem aan jou is het om aan de hand van dit systeem het contractmanagement binnen de gemeente Dordrecht te monitoren en verder te optimaliseren. 

 

 

Wat neem je mee?

 

  • Hbo/wo werk- en denkniveau;
  • Minimaal 3 jaar relevante werkervaring in een soortgelijke functie;
  • Daadkrachtige adviseur met expertise op brede bedrijfsvoering;
  • Ervaring met complexe organisatievraagstukken m.b.t. bedrijfsvoering- en inkoopprocessen;
  • Affiniteit met ICT.

 

Jij bent een van de sparringpartners en adviseurs richting clustermanagers, gemeentesecretaris en college. Daarbij zorg jij vanuit onze gemeente voor de regievoering en ben je de gesprekspartner rondom bedrijfsvoeringzaken in de regio en de transitie met de gemeenschappelijke regeling Drechtsteden. Je denkt mee over de mogelijkheden voor verdere synergie tussen het Servicecentrum Drechtsteden en VBO.

 

Je verbindt waarbij transparantie centraal staat. Durft je uit te spreken, bent proactief en toont lef waar nodig. Je werkt planmatig, gaat voor het resultaat en viert successen. Een gezonde dosis inlevingsvermogen, organisatie- en bestuurlijke sensitiviteit is vanzelfsprekend. Je schakelt makkelijk op verschillende niveaus.

 

Dit alles doe je aan de hand van de volgende drie pijlers:

 

  • Van organisatie-denken naar organiseren;
  • Sturing en verantwoording in de kernteams faciliteren;
  • Oplossend vermogen in de organisatie organiseren en faciliteren vanuit de kennis van bedrijfsvoering.

 

Gemeentelijke ervaring is geen must, we zoeken vooral stevige inhoudelijke kennis op gebied van bedrijfsvoering en een persoonlijkheid die past binnen onze organisatie.

 

Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven.

 

 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten