Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Beleidsmedewerker/adviseur Sociaal Domein op bestaanszekerheid, schuldhulpverlening, minimabeleid en inkomen.

Geplaatst 30 jun. 2020
Project ID: YIS00098
Plaats
Dordrecht
Uren
36 uur/week
Periode
10 maanden
Start: 13 jul. 2020
Einde: 15 mei 2021
Tarief
Onbekend

Het sociaal domein is (ook) binnen de Drechtsteden volop in beweging. Wil jij een uitdagende, adviserende rol spelen binnen de vijfde Sociale Dienst van Nederland, een innovatieve en ondernemende dienst?. Wil je je tanden zetten in beleidsvraagstukken? En heb je passie voor het Sociaal Domein? Maak je het verschil voor onze klanten en bezoekers? Dan zoeken we jou!

 

 

Sociale Dienst Drechtsteden

Wij zijn een innovatieve organisatie, waar ruimte is om ideeën uit te proberen, en ons doel altijd is om het beste te doen voor onze klanten.

 

De Sociale Dienst Drechtsteden is een regionale sociale dienst en werkt voor zeven gemeenten in de Drechtsteden. Wij zijn in grootte de vijfde Sociale Dienst van Nederland. We bedienen een gebied van 290.000 inwoners. Bij ons werken ruim 450 medewerkers. Samen werken wij aan goede dienstverlening aan klanten en bezoekers.

 

De Sociale Dienst Drechtsteden heeft een stevige ambitie die ertoe moet leiden dat alle inwoners

van de Drechtsteden zelfstandig en volwaardig kunnen leven, werken, wonen en meedoen. Waar dat niet lukt, helpen we die mogelijkheden vergroten. Daarbij staan 3 opgaven centraal: het versterken van bestaanszekerheid, het ontwikkelen naar werk en het zorgen voor ondersteuning. Elke opgave heeft meerdere ambities en speerpunten.

 

Wij willen onze dienstverlening in het veranderende sociaal domein de komende jaren (steeds) op een verbindende wijze met onze omgeving verder blijven professionaliseren en verbeteren, waarbij de visie en de 3 benoemde opgaven verder vorm gegeven moeten gaan worden. Uiteraard staat onze dienstverlening aan de klant daarbij centraal. Flexibiliteit, samenwerken, innovatie, mensgerichtheid en klantbeleving zijn voor ons van doorslaggevend belang voor het verder brengen van deze visie.

 

Wat ga je doen?

Je bent een ervaren beleidsadviseur binnen het sociale domein. Je voelt je op beleidsmatig niveau helemaal thuis binnen dit terrein. Je bent bekend met de doorontwikkelingen binnen het Sociale Domein en in staat om met ons de transformatie verder vorm te geven. Je hebt ervaring met de Participatiewet en het gemeentelijke werk en inkomen domein.

 

Vanzelfsprekend heb je een goede trackrecord van opgeleverde beleidsstukken. Je zorgt voor zowel het ophalen als overdragen van kennis en blijft op de hoogte van alles wat er gebeurd op jouw beleidsterrein. Je bent in staat om verordeningen te schrijven. Wet- en regelgeving weet je te vertalen naar praktische uitvoerbaarheid. Dit doe je vanuit het oogpunt van de leefwereld van de inwoner. Hierbij ben je in staat om een brug te slaan tussen beleid en uitvoering. Een integrale aanpak is waar jij voor gaat.

 

Vanuit jouw rol neem je deel aan bestaande in- en externe netwerken. Waar mogelijk bouw je deze netwerken verder uit. Innovatieve ontwikkelingen omarm je en geef je vorm. Dit doe je in samenhang met onze Visie en de opgaven waar we binnen het Sociaal Domein de komende jaren voor staan. Je kijkt daarbij breed over deze opgaven heen.

 

Focus

Is op het gebied van bestaanszekerheid, schuldhulpverlening, minimabeleid en inkomen. De medewerker dient over grote kennis van de inhoud te beschikken. Daarnaast moet hij/zij ook in staat zijn om nieuwe regelingen verder te vertalen naar de Drechtsteden en haar partners. Daarbij moet hij/zij samenwerken met partners en gemeenten. De Drechtsteden hebben een visie ontwikkeld op bestaanszekerheid. Vanuit je rol zorg je voor vertaling van die visie naar onze organisatie.

 

Wat neem je mee?

·      Afgeronde hbo- of academische opleiding en/ of werk- en denkniveau;

·      Relevante, recente werkervaring in soortgelijke functie;

·      Brede en actuele kennis van de huidige ontwikkelingen binnen het Sociaal Domein;

·      Kennis m.b.t. Kennis over werk en Inkomen, re-integratie, gemeentelijk minimabeleid

·      Ervaring met het acteren en netwerken in een complex bestuurlijk, ambtelijk en maatschappelijk krachtenveld;

 

Wij zijn op zoek naar een nieuwsgierige, vernieuwende en verbindende collega die daadkracht combineert met een resultaatgerichte instelling. Jouw organisatie- en bestuurlijke sensitiviteit helpen je om de best mogelijke resultaten te halen voor onze organisatie. Door jouw uitstekende communicatieve- en sociale vaardigheden weet je collega's en maatschappelijke partners mee te nemen in onze beleidsuitgangspunten en visie. Je durft tegenwicht te bieden en bent in staat om te overtuigen. 


Extra info

Aantal uren p/w: 20 tot 36

Duur: 6 - 12 maanden