Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Beleidsadviseur Grondzaken & Economie

Geplaatst 3 jun. 2020
Project ID: YIS00067
Plaats
Laarbeek
Uren
32 uur/week
Periode
1 dag
Start: 10 jun. 2020
Einde: 11 jun. 2020
Tarief
0 - 85 €/uur

Werkzaamheden:

De gemeente Laarbeek is een organisatie die midden in de samenleving staat en zich medeverantwoordelijk voelt voor de kwaliteit van leven en werken van inwoners, bedrijven en instellingen in de gemeente. We hebben een professionele en resultaatgerichte organisatie waarop onze inwoners graag een beroep doen, die partnerschap aangaat waarmee het bestuur samen kan bouwen aan een toekomstbestendig en duurzaam Laarbeek. We spelen adequaat in op ontwikkelingen in de samenleving en verbeteren voortdurend. Laarbeek is een gemeente waar medewerkers trots op zijn en met plezier werken.


Binnen het team Ontwikkeling van de afdeling Beleid en Projecten is een tijdelijke

vacature ontstaan ter vervanging van zwangerschap, voor de functie van:


Beleidsadviseur Grondzaken & Economie (m/v)

 32 uur per week.

Bij de afdeling Beleid en Projecten werken 24 medewerkers, verdeeld over de teams Communicatie en Ontwikkeling. Zij verzorgen de beleidsadvisering en de beleidsvoorbereiding en begeleiden een diversiteit aan projecten. De medewerkers in deze afdeling hebben weten wat er leeft in de samenleving. Zij kennen de ambities van college en raad, onder andere vastgelegd in collegeprogramma en programmabegroting. Zij zijn voortdurend op zoek naar de passende rol voor de gemeente, als partner van organisaties, bedrijven en inwoners. Ze staan midden in de samenleving en doen vanuit die positie voorstellen voor de rol die de gemeente op een bepaald beleidsterrein dient te vervullen.

De medewerkers zijn enthousiast en zijn prima in staat een proces te regisseren, anderen te faciliteren en maken omgevingsbewuste adviezen.


Kernwoorden bij ontwikkelingsrichting van de afdeling beleid en projecten zijn:

- participatie;

- omgevingsbewustheid;

- integraliteit;

- pro activiteit;

- regie, projectmatig werken, projectleiderschap.


Wat ga je doen als beleidsadviseur?

Je werkzaamheden zijn zeer divers; Je bent zowel adviseur als uitvoerder binnen Grondzaken, je bent aanspreekpunt in brede zin voor zowel burgers, bedrijfsleven als college.


Hoofdtaken en verantwoordelijkheden:

-       Het proactief verkopen van bouwkavels binnen de gemeentelijke projecten en aanspreekpunt voor de klant tijdens het gehele verkooptraject;

-       Behandeling en afhandeling van interne- en externe verzoeken voor gebruik van gemeentegrond, verzoeken tot verjaring en andere kwesties rondom eigendom;

-       Het opstellen en (notarieel) afwikkelen van overeenkomsten;

-       Het uitzetten van adviesaanvragen bij andere vakdisciplines en interne adviseur voor projectleiders en andere vakdisciplines;

-       Het opstellen van (integrale) adviezen voor het college van burgemeester en wethouders en het maken van raadsvoorstellen;

-       Contractbeheer lopende overeenkomsten;



Gevraagde competenties

-  Integer

-  Klantgericht

-  Samenwerken

-  Probleemanalyse

-  Politieke sensitiviteit

-  Lef en Durf


Functie-eis en functieprofiel

-     Ten minste een HBO werk en denkniveau;

-     Een opleiding en/of enige ervaring op het gebied van vastgoed / grondzaken heeft een duidelijke voorkeur;

-     Kennis van relevante wet- en regelgeving;

-     Goed kunnen schakelen tussen de diverse werkzaamheden per dag.



Toelichting Inhuurdesk:

De gemeente is op zoek naar een professional met een achtergrond planeconomie die projectmatig kan werken, ervaring heeft en hands on werkt. Het betreft een vervanging zwangerschapsverlof inclusief inwerkperiode.